Çakırlar da ranta kurban edilecek

haberimizvar.net- Antalya'nın akciğeri konumundaki Çakırlar bölgesi Suiçeçek Mahallesi Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman sınırları dışına çıkarılıyor. Kararla Antalya'da Çakırlar bölgesinin imara, yapılaşmaya, betonlaşmaya açılması tartışmalarını da son verme anlamına geliyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Adana, Antalya, Bursa, Elazığ, Isparta, Kahramanmaraş, Konya, Mersin, Muğla, Sinop, Trabzon ve Yozgat illerinde bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkartıldı.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

“Adana, Antalya, Bursa, Elazığ, Isparta, Kahramanmaraş, Konya, Mersin, Muğla, Sinop, Trabzon ve Yozgat illerinde bulunan ve ekli krokiler ile listelerde sınır ve koordinatları gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir. (2) Birinci fikra kapsanunda orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere Devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılır.”