'Dişimizi sıkmalıyız'

haberimizvar.net- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'de enflasyon dolaysıyla yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı turizmcilere -dişimizi sıkmalıyız ve dengelenmenin sağlanması lazım- diye seslendi. Hükümetin enflasyonla mücadele ve stabilizasyon (dengeleme) çalışmasının çok önemli olduğunu belirten Ersoy, "Turizmci arkadaşlarıma dişimizi sıkmalıyız ve dengelenmenin sağlanması lazım diyorum. Bunun bir yükü var. Biz turizmciler olarak üstümüze düşen sabrı göstereceğiz. Ondan sonra daha güzel olacak" dedi.

EN BÜYÜK SİLAHIMIZ THY

Turizm Güncel'in haberine göre Bakan Ersoy, şunları söyledi: "Ülke olarak lokasyonumuz hem iyi hem de kötü. Güzellik olarak harika ama krizlere de açık. Kuzeyinde ve güneyinde savaş var. Olası bütün krizlere karşı sektörü bağışık hale getiriyoruz. Bu nasıl oluyor? Destinasyon çeşitliliği ile. En büyük silahımız THY. Bayrağımızın uçtuğu her nokta bizim için hedef destinasyon. THY, 330 noktaya direkt uçuş yapıyor. 330 noktadan da turist getireceğiz. Konaklama dışı harcaması fazla olan turistlere konsantre oluyoruz. Kişi başı gecelik geliri artıracağız, nitekim öyle oldu. 2017 sonunda gecelik yabancı turist harcaması 78 dolar bu yılki ilk 6 aylık veri 109 dolar. 78 dolardan 109 dolara gelmiş"

TÜRSAB'TA KOKUŞMUŞ BİR YAPI VAR

TÜRSAB'a yönelik ağırlık eleştirilerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Zorunluluğunu kaldırın TÜRSAB'ta bir tane üye bulamazsınız. Ama öteki gönüllü STK'lara bakın her geçen gün üye sayısı artıyor. Şahsi çıkarlarını değil, kuru çıkarlarını ön planda tutuyor. Maalesef TÜRSAB'ta kokuşmuş bir yapı var" diye konuştu.