Her şey temiz bir çevre için

haberimizvar.net- Antalya Kent Konseyi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Antalyalılardan çevreye daha fazla sahip çıkmalarını, doğayı ve su kaynaklarını korumak için birlikte hareket etmelerini istedi. Açıklamada, "Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek için hep birlikte çalışalım" mesajı verildi.

Antalya Kent Konseyi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün dünyanın dört bir yanında çevremizi koruma ve sürdürülebilir bir gelecek için çaba göstermek için kutlandığı vurgulandı. Açıklamada, "Çevre, yaşadığımız dünyanın en değerli varlıklarından biridir ve ona verdiğimiz zararlar dönüşü olmayan sorunları yol açabilir. Hava, su, toprak, gürültü ışık ve görsel kirlilik gibi çevresel sorunlar sadece doğal kaynakları değil, ayın zamanda insan sağlığını ve refahını da tehdit etmektedir" denildi.

ANTALYA DA SAHİLLER VE KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA

Antalya Kent Konseyi'nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Antalya'da sahillerde ve kaldırımlarda yaşanan işgal yoğunluğunun sürdürülebilir bir çevre için ciddi tehlike olduğunu vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: "Bu alanların işgal edilmesi hem çevresel dengelerin bozulmasına hem de halkımızın yaşam kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Toplumun ulaşım ihtiyaçlarına uygun alternatiflerin eksikliği de çevre sorunlarını artırmaktadır."

"Toplu taşıma ve alternatif ulaşım yöntemlerine erişimdeki zorluklar, çevre dostu bir yaşam tarzını benimsemeyi güçleştirmektedir. Antalya Kent Konseyi olarak, çevre sorunlarıyla etkin bir mücadele etmek ve sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmaya kararlıyız. Toplumumuzu bilinçlendirmek, çevre dostu uygulamaları teşvik etmek ve çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmek için çalışmalara devam edeceğiz."