CHP’li kadınlardan tepki
haberimizvar.net- Yaptığı açıklamada, CHP'li belediyelerin yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle başlattığı yardım kampanyalarının engellenmelerinin ardından CHP'li belediyelerin aşevleri için kullanılan şartlı bağış hesaplarının tek tek kapatıldığını ve Muratpaşa Belediyesin’nin yanında olacaklarını belirten, Ercan,”Her gün binlerce ihtiyaç sahibi hemşehrimize sıcak yemek yardımı yapan, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Aşevi banka hesapları bloke edilmiştir.Böyle bir karar hangi vijdana sığar anlam veremedik.
Genelgede yer alan Yasalarımızda belediyelerin Yardım Toplama Kanunu’ndan muaf olduklarına dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla belirli banka hesapları ilan ederek vatandaşlardan yardım talep etmek gibi yardım toplama faaliyetlerine ilişkin tüm iş ve işlemleri Yardım Toplama Kanununu hükümlerine uygun olarak yapmak zorundadırlar. Dünyanın en yoksul ülkelerinden Kongo "2 ay boyunca tüm faturaları ödeyeceğim" diyor. Almanya, Fransa, İsveç, Norveç çalışanlara, işyeri sahiplerine "Hiçbirinizi aç bırakmayacağım"diye taahhütte bulunuyor. AKP ise, esnafa emekçiye para vermediği gibi bir de el açıyor; para istiyor. Çektikleri tüm sıkıntılara,engellemelere rağmen CHP’li Belediyelerin yaptıkları çalışmaların vatandaş için ortaya koydukları hizmetleri gözardı ediliyor olması ve haksızlığa ,hukuksuzluğa uğramaları vatandaşın da gözünden kaçmıyor artık vatandaş da her şeyin farkında ve biliçinde. Başda Muratpaşa İlçe Belediye Başkanı Ümit Uysal olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza ve belediye çalışanlarına emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ”diye konuştu
CHP Muratpaşa ilçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Ercan, dünyada ve ülkemizde etkili olan COVID-19 salgının ürkütücü boyutlara ulaştığınıda sözlerine ekliyerek ”Bu aşamada, sokağa çıkma yasasına uyulmasına hem de uzmanların uyarılarına titizlikle uyulması, çok gerekli olmadıkça evden çıkmamak, dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımızın da sosyal mesafeyi korumak, maske ve eldiven gibi önlemleri uygulamak hem kendilerine hem de topluma karşı sorumluluğu vardır”dedi.