ADALET

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı. Toplantıda CHP Grubu adına söz alan Avukat Büşra Dirgen Özdemir, haksız ve hukuksuz yere tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’le ilgili yapacağı açıklamanın CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve CHP yönetiminin kamuoyu açıklaması niteliği taşıdığını söyledi.


BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE GÜNDEM: KOCAGÖZ
Özdemir, Antalya Büyükşehir Meclisi’nde şunları kaydetti: “Öncelikle bir kez daha 12 Nisan tarihinde meydana gelen elim kazada kaybettiğimiz vatandaşımıza Allah’tan rahmet yaralanan ve mahsur kalan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. 14 Nisan tarihinde bilgisine başvurulmak üzere adliyeye davet edilen Kepez Belediye Başkanımız Sayın Mesut Kocagöz’ün haksız ve hukuka aykırı olarak tutuklanması vicdanları rahatsız eden ve yaralayan bir karardır. 


“ADALETE OLAN İNANCIMIZ ZEDELENDİ”
Yarım gün içerisinde hazırlanmış ön rapor ve bir kısım şüphelilerin beyanları neticesinde kazayla ilgili hiçbir görev ve sorumluluk bağı bulunmamasına rağmen tutuklanması ve yine 4 Mayıs tarihinde dosyaya sunulan bilirkişi raporunda belirtilen başkanımızın lehine unsurlar göz ardı edilerek delil karartma ve kaçma şüphesi bulunmadığı halde tutukluluk halinin devamı, adalete olan inancımızı zedelemektedir. 


“KOCAGÖZ’ÜN HUKUKİ SORUMLULUĞU YOKTUR!”
Tutuklama kararı olmaksızın da soruşturmayı yürütebilecek olan adli mercilerin niçin tutuklama tedbirlerine başvurduklarını ve hala neden ısrarla bu yanlışı devam ettirdiklerini anlamak mümkün değildir. Meydana gelen kazada Sayın Kocagöz’ün hukuki sorumluluğunun olmadığı aşikardır. Ve aldırılan bilirkişi raporuyla da kesinlik kazanmıştır. Sayın Kocagöz’ün 28 Kasım 2023 tarihinde ANET A.Ş bünyesindeki görevinden istifa etmiş olması, istifasına kadar olan süreçte teleferiğe ait tüm bakımların eksiksiz yapılmış olması, görev yaptığı süre içinde her hangi bir kazanın yaşanmamış olmaması bunun en büyük delillerindendir. Ve bilirkişi raporuyla da teyit edilmiştir. 


“BİLİRKİŞİ RAPORUNDA SORUMLULUĞU YOK”
Savcılık tarafından aralarında profesör ve doçentlerinde olduğu alanlarında uzman 9 kişilik bir heyetten bilirkişi raporu alınmıştır. Bu bilirkişi raporunda da Sayın Kocagöz’ün kaza tarihinde görevde olmadığı görev süresince her hangi bir kazanın vuku bulmadığı, kendisinin sorumluluğu olmadığı vurgulanmış ancak lehine olan deliler dikkate alınmaksızın bütün dosya Sayın sanki Kocagöz’e aleyhine yorumlanarak kendisi kazanın baş aktörü gibi lanse edilmiştir. 


“KEPEZLİLERİN İRADESİNE KİLİT VURULDU”
20 yıldır verdiği emek ve mücadelenin sonucu olarak kazandığı Kepez Belediye Başkanlığı makamı başkanını beklemekte görevini icra edememesi sebebiyle kendisinden hizmet bekleyen 650 bin Kepezli vatandaşımızın iradesine de kilit vurulmaktadır. Elim olayda gerçekten ihmal ve kusuru bulununlar var ise yargılanmanın sıhhatle sonuçlanması en büyük dileğimiz. Ancak başkanımızın bir an evvel görevini başına dönmesi ve Kepez halkına hizmet etmesi hem hukuken olması gereken hem de kamuoyu vicdanının beklentisidir. 


“KOCAGÖZ’ÜN OLMASI GEREKEN YER…”
Mesut Kocagöz’ün olması gereken yer cezaevi değil Kepez Belediye Başkanlığı makamıdır. Hukukla izah edemediğimiz siyasi olduğunu düşünmek dahi istemediğimiz bu karara karşı bir aydır verdiğimiz hukuk mücadelesinde demokrasiye, adalete, halk iradesine inanan herkesi sesimize ses olmaya davet ediyor. Adil ve tarafsız bir yargıya olan inancımızla Mesut Kocagöz için adalet, Mesut Kocagöz için adalet, Mesut Kocagöz için adalet diyoruz!”


BAŞKAN BÖCEK VE MHP’DEN DESTEK
Özdemir’in konuşması sonrası söz alan MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, “Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün bir önce halkımıza hizmet etmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Böcek ise, Özdemir ve Senirli’ye teşekkür ederek; “Mesut Kocagöz kardeşimizin makamında olmasını arzu ediyoruz. İnşallah adalet kısa sürede tecelli eder” dedi.
Öte yandan, CHP Grup toplantısında ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk sıralarına Başkan Kocagöz’ün fotoğrafı konuldu.