Geri adım atmayacağız!

haberimizvar.net- Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, korsan taşımacılık ve paylaşımlı yolculuk adı verilen yük ve yolcu taşımacılığı ile mücadeleyi sürdürüyor. Sorunun çözümü ve esnafın şikayetlerini iletme noktasında devlet ve hükümet kademesinde çalmadık kapı bırakmayan Alkan, son olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan'ı ziyaret ederek, korsana karşı mücadele noktasında çalışmalarını aktarıp çözümü için taleplerini iletti.

Başkan Alkan, "Taşımacı esnafımızın sorunlarının çözümü ve korsana karşı mücadelemizden aslı geri adım atmayacağız" dedi. Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal ve İbrahim Ethem Taş ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret ettiklerini belirten Alkan, devleti vergi kaybına uğratan, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden, Antalya'nın kabusu haline gelen korsan taşımacılık, mobil paylaşımlar üzerinden kayıt dışı yük ve yolcu taşımacılığı sorununun çözümü noktasında esnaf ile birlikte hazırladıkları çalışmalardan oluşan dosyayı Bakan Ersoy'a sunduklarını söyledi.

Alkan ziyarette ayrıca turizm sektöründe rent a car firmalarının taşımacı esnafına verdiği zararların önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan ve TBMM'de bekletilen TÜRSAB Yasası'nın yürürlüğe girmesi için Bakan Ersoy'dan destek istediğini bildirdi.

ESNAFIN HAKLARINI KORUMAKTA KARARLIYIZ

Başkent Ankara'daki çalışmalar sırasında Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber'i ziyaret ettiğini vurgulayan Alkan, şunları söyledi: "Esnafımızın kanayan yarası haline gelen korsan kayıt dışı, ve mobil paylaşımlar üzerinden etkileşimle yapılan vatandaşımızı tehlikeye sokan, devletimiz karara uğratan taşımacılıkla mücadelemizi esnafımızın hakkını korumak noktasında geri adım atmadan sürdürmeye devam edeceğiz."