Doğa ressamı Sevindik ANSAN'da sergi açtı

haberimizvar.net- Ressam Cahit Sevindik Avcı'nın kedi, köpek, tavşan, keçi, kuzu, eşek, at, inek, geyik, kümes hayvanları ve çeşitli kuş türlerinden, çiçek ve böceklerden oluşan resimlerinin yer aldığı sergi, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı.

Açılış kurdelesini ressam Cahit Sevindik Avcı ile birlikte kesen ANSAN başkanı Cahit Çakcıl, "Bugün burada hem sanatseverlerle hem hayvan ve doğaseverlerle birlikte olmanın keyfini, mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

HAYVANSIZ, DOĞASIZ YAŞAM OLMAZ

Emekli Astsubay Cahit Sevindik Avcı, resim yapmaya küçük yaşlarda başladığını, gençlik yıllarında resim atölyelerinde eğitim aldığını, 2000 yılından itibaren de çalışmalarını profesyonelce sürdürdüğünü belirtti. Hayvan sevgisi olmadan yaşamanın hiçbir anlamı olmayacağına vurgu yapan Avcı, "Dünyamızda hayvanların da yaşamaya hakkı var. Sevimli yaratıklarla birlikte hayatı paylaşmak zorundayız. İnsanlık görevimizi yerine getirip, sokaklardaki sahipsiz kedi ve köpeklere sevgiyle yaklaşmalıyız, yiyeceksiz ve susuz bırakmamalıyız, hasta olanları da tedavi ettirmeliyiz" dedi.