Bu otellere oda satışı yasak

haberimizvar.net- Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'na dayanarak turizm işletmesi belgesi almayan tesislerin faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Türkiye'nin dört bir yanındaki otellerin ruhsatları Bakanlık tarafından paylaşılan yazı kapsamında iptal edilecek.

Turizm sezonunun hızla ilerlediği şu günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmcileri ilgilendirecek bir karar aldığını açıkladı. Bakanlık, aldığı karar ile Türkiye'de birçok otelin faaliyetini durduracak. Turizm cenneti Antalya'da 318 otelin faaliyetini sekteye uğratacak karar kapsamında Türkiye genelinde toplam 2426 otelin ruhsatı iptal edilecek.

BAKANLIĞIN RESMİ AÇIKLAMASI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 02.07.2024 tarihinde kamuoyuna duyurduğu karar kapsamında Türkiye genelinde yer alan toplam 2426 otelin ruhsatı, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 5 inci maddesine dayanarak iptal ediliyor.

Bakanlık tarafından paylaşılan yazı şu şekilde; 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 5 inci maddesinde yetkili idare tarafından işyeri açma veçalışma  ruhsatı  verilen  konaklama  işletmelerinin  bu  ruhsatı  aldıkları  tarihten  itibaren  altı  ay  içinde Bakanlığımızdan  turizm  işletmesi  belgesi  almaları  zorunlu  tutulmuş,  bu  belgeyi  yasal  süre  içerisinde alamayan  konaklama  tesisleri  ile  basit  konaklama  turizm  işletmesi  belgesi  bulunmayan tesislerin  faaliyette  bulunamayacakları; kanunda  belirtilen  süreler  içerisinde  turizm  işletmesi  belgesi almayan konaklama işletmelerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının iptal edileceği düzenlenmiştir.

LİSTEDE BULUNMAYAN OTELLER HAKKINDA

Bakanlık tarafından paylaşılan listede yer almayan işletmeler hakkında alınan karar ise şu şekilde; Bakanlığımıza  iletilen  ve  yapılan  ön  incelemede  belgesi  bulunmadığı  tespit  edilen yazımız ekli listede bilgileri yer alan tesisler ile bu liste dışında olup da Turizm İşletmesi Belgesi ve Basit Konaklama  Turizm  İşletmesi  Belgesi bulunmayan  işletmelerin  yasal  olarak  faaliyette  bulunmaları mümkün olmadığından, bu işletmelerin reklam, tanıtım, pazarlama ve satışlarının yapılmaması ve yapılan var ise tarafınızdan ivedilikle kaldırılması gerekmektedir. 

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2426 otelin ruhsatının iptal edilmesine dair alınan kararı kamuoyuna ve gerekli yerlere açıkladığı resmi açıklamasında aynı zamanda alınan kararlar kapsamında işletmelerin söz konusu kararlara uymaması durumunda yasal işlem başlatılacağı da bildirdi.

 

(Antalya Gündem Gazetesi)