Defterdarlıklar ve vergi dairesi başkanlıkları tek çatı altında toplandı

haberimizvar.net- Ünal Hisarkaya, "Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf düzenlemeleri kapsamında açıkladığı adımların uygulamaya geçtiğini belirtti. Bu kararla birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı taşra teşkilatındaki defterdarlıklar ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) taşra teşkilatı olan vergi dairesi başkanlıklarının birleştirildiğini ifade etti.

Yeni yapılanmanın, 1 Eylül 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini ve ülke genelinde Gelir İdaresi Başkanlığına doğrudan bağlı 81 yeni defterdarlık kurulduğunu belirten Hisarkaya, bu sürecin Antalya’da da başarılı bir şekilde hayata geçtiğini vurguladı.
 Ünal Hisarkaya, yeni defterdarlık yapısının kamu hizmetlerinde verimliliği artıracağını ve kaynakların tek elden yönetilmesiyle hizmet kalitesinin yükseleceğini belirtti. Hisarkaya, "Bu birleşme, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede ve hizmetlerin standardizasyonunda büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Hisarkaya ayrıca, kurumda çalışanların birleşme dolayısıyla düzenlenen kaynaşma ve tanışma etkinliğinde yer aldıklarını, merkez ve ilçelerdeki personellerle tek tek tanışarak bu yeni yapılanmanın kuruma, çalışanlara ve ülkeye hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Yeni Antalya Defterdarı olarak atanan İlhan Karayılan'ı tebrik eden Hisarkaya, "Vergi ve diğer kamu gelirlerinin toplanması, saymanlık ve muhakemat hizmetlerinin sunumu sürecinde mükelleflerimize, vatandaşlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza yönelik kalite ve memnuniyetin artması konusunda her zaman kurum çalışanlarımızın yanında olacağız" dedi. Hisarkaya, son olarak, yeni defterdarlık yapısının Antalya'ya ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.
Büro Memur - Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya son olarak, bu dönüşümün, vergi dairesi başkanlıkları ile defterdarlıkların tek çatı altında toplanmasıyla, Antalya’da hizmet kalitesini artıracağı ve kamu kaynaklarının daha etkin kullanılmasını sağlayacağı ifade etti.