Serik'te balıkçılarla buluştu

haberimizvar.net- AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Boğazkent Mahallesi'nde balıkçı esnafının sorunlarını dinledi. Boğazkent Balıkçı Barınağı'nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Söker, Boğazkent Mahalle Muhtarı Özkan Uysal, kurum müdürleri, STK başkanları ve balıkçı esnafı katıldı. Çavuşoğlu, Boğazkent Acısu Deresi'nin denizle buluştuğu noktada başlayan çalışmaları da yerinde inceledi.

'ALANYA- ANTALYA ALANYA OTOBANINDA ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR'

Alanya- Antalya otobanının ihalesinin yapıldığını ve yüklenici firmanın Serik'te şantiye kurmaya başladığını söyleyen Çavuşoğlu, "Alanya tarafına da kuruyor. İki taraftan başlayacaklar. Önümüzdeki haftalarda inşaat başlıyor. Tam teşekküllü şekilde, tam kapasiteyle en geç mart ayında Alanya- Antalya Otobanı çalışmaları, inşaat çalışmaları başlamış olacak. Hep beraber yakından takip ediyoruz" dedi.

D400 kara yolu üzerindeki Boğazkent kavşağı köprülü kavşak projesinin de ihalesinin yapıldığını ve kasımda inşaatına başlanacağını kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu, "Böylelikle hem D400 üzerindeki trafiği rahatlatacağız hem de bu bölgede yaşayan hemşehrilerimiz daha güvenli şekilde o kavşağı kullanmış olacak. Bu vesileyle bir taraftan otoban inşaatı devam diğer taraftan D400 kara yolu üzerindeki trafiği rahatlatmak için de yol üzerinde genişletme çalışmaları, yine kavşak düzenlemeleri, kavşaklarda, sağa sola çıkışlarla ilgili düzenlemeler yapılacak. Bana göre bazı ışıklı kavşakların da kapatılması gerekiyor. Mahalleden geçerken iki, bazen üç ışıklı kavşak var. Zamanında bunlar o sebep, bu sebeple yapılmış. Bana göre hataydı ama kıramamışız muhtarları, kıramamışız mahallelilerimizi. Bu kadar sıklıkta ışıklı kavşağın olduğu başka bir yol yok. Yani Antalya'dan Alanya'ya kadar 70 küsur ışıklı kavşak var. Turistler geliyor, Türkiye'nin her yerinden insanlar geliyor. Sizler, bizler kullanıyoruz. Tarım ürün taşıyoruz vesaire bu yolu da rahatlatacağız" diye konuştu.

Kundu'dan gelip Manavgat tarafına gidecek bir sahil yolu projesi olduğunu hatırlatan Mevlüt Çavuşoğlu, "Malumunuz bu yol bizim Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hakan Tütüncü'nün programındaydı. Vaatlerinin biriydi. Gayet güzel de sunumunu yaptı ama seçimleri mevcut Belediye Başkanı Muhittin Böcek kazandı. Tabii demokrasi buna saygı duyuyoruz, halkımızın iradesine. İnşallah şu andaki yönetim bu yola sahip çıkar. Kültür ve Turizm Bakanımız da her zaman gerekli desteği vereceğini söyledi. AK Parti iktidarı olarak hiç ayrım yapmadan tüm yerel yönetimlere, tüm belediyelerin taleplerine destek oluyoruz. Böyle bir yolu Büyükşehir Belediyemiz yapmak isterse biz buna her türlü desteği vereceğimizi buradan söylemek isterim" dedi.

SERİK'E 300 YATAKLI HASTANE

Serik'e bağlı Cumalı Mahallesi'nde 102 dekar alanda 300 yataklı yeni hastane planlandığını aktaran Mevlüt Çavuşoğlu, Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun bulunduğu tesisin yapımının da yüzde 90 seviyesine geldiğinden bahsetti. Mevlüt Çavuşoğlu, programının ardından Boğazkent Taksi Kooperatifi binasında STK temsilcileriyle de bir araya geldi.