Kemer'de Dünya Temizlik Günü etkinliği düzenlendi

haberimizvar.net- Etkinliğe Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Bölge Liman Başkanı Muhammet Alper Keçeli, TURMEPA Antalya Şubesi Başkanı Ziya Baykal, Kemer Belediyesi Başkan yardımcıları Emin Gül ve Mehmet Derya Baytekin, Konyaaltı Belediye Başkan yardımcısı Veysel Akyar, Kemer Belediye Meclis üyeleri Mustafa Çelik, Sema Özdemir, Mehmet Akın, Ali Akar, Mustafa Bilici, Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Kemer Belediyesi Kuzdere Mahalle sorumlusu Ayhan Yıldırım, Tekirova Mahalle sorumlusu Recep Yılmaz, Belediye birim müdürleri, Kemer Belediyesi Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu ve Çevre Mühendisi Gizem Gökdemir, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya Şubesi yönetim kurulu üyeleri, ilçede bulunan otellerin yöneticileri ve personelleri katıldı.
 
TURMEPA 30 YAŞINDA
 
Etkinlik öncesi bir konuşma yapan TURMEPA Antalya Şubesi Başkanı Ziya Baykal, TURMEPA olarak 22 yıldır bu etkinliklere imza attıklarını belirterek, “TURMEPA bu yıl 30’uncu yılını kutladığı için bu dönem düzenlediğimiz etkinlikler bizim için çok daha kıymetli. Türkiye kıyı temizleme hareketinin öncüsü olan TURMEPA bu önemli etkinlikle sizlerle beraber deniz kirliliğine dikkat çekerek, benzer çalışmaları yaymaya ve farkındalığı arttırmayı amaçlıyor. Bu farkındalık için çaba harcayarak katkıda bulunduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 
 
HERKES EVİNİN ÖNÜNÜ TEMİZLERSE BÜTÜN MAHALLE TEMİZ OLUR
 
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi Kındılçeşme Piknik ve Halk Plajı’nın halkın kullanımı için ücretsiz olarak hizmet veren bir alan olduğunun altını çizerek, “Sabah geldim ve arkadaşlarımıza ‘Hiç temizlemeyin gelenler de halimizi görsün’ dedim. Dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz. Öğretmenlik yıllarıma dönüyorum. Sabah herkes sıra olur, andımız okunur, bütün sınıflar içeri girer, nöbetçi sınıf dışarda kalır ve bir çevre temizliği yapardı. Çocuklarımıza bu temizlik alışkanlığı aşılanırdı. Nedense ne andımız kaldı. Ne mıntıka temizliği kaldı. Çok acıdır ama eğitim diye bir şey de kalmadı. Şu anda okullarda temizlik görevlisi bile yok veliler temizliyor. Bu çok acıdır. Geldiğimiz o durumun sonucu da bu. Bir ay önce Oslo’ya gittik. Caddelerde sigara içmek yasak. Sokaklarda ne bir çöpçü ne bir izmarit gördüm ne de bir polis gördüm. Biz Müslüman bir ülkeyiz. Hiç kimseye temizliği bırakmayız ama halimiz de bu. Söylenecek bir şey yok geldiğimiz durum bu. Herkes evinin önünü temizlerse bütün mahalle temiz olur. Sizlere duyarlılığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
 
DENİZLER BİZİM HER ŞEYİMİZ
 
Antalya Bölge Liman Başkanı Bölge Liman Başkanı Muhammet Alper Keçeli ise yaptığı konuşmada, “Hepimiz mesailerini bir tarafa bırakıp denizimiz ve kıyılarımızın temizliği noktasında farkındalık yaratabilmek adına bugün burada birlikteyiz. Bu denizler bizim ekmeğimiz, kültürümüz, turizmimiz, tarihimiz, geleneğimiz, her şeyimiz. Kıyısı ile denizi ile ve tüm paydaş sektörleri ile eğitimcisinden turizmcisine kadar, bu bütünlüğü sağlamanın bir unsuru ile bugün birlikteyiz. Bu hassasiyet için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından yaklaşık 500 kişiden oluşan katılımcılar piknik alanı ve halk plajında mıntıka temizliği yaptı. Yapılan temizlik faaliyetinin ardından alanda toplanan çöpler tartıldı. Elektronik tartı ile yapılan ölçümlerde 135 bin 600 kilo atık toplandığı saptandı.
Etkinlik sonunda katılımcı otellere Kemer Belediyesi tarafından hazırlanan sertifikalar takdim edildi.