Aksu'da okul spor faaliyetleri sona erdi
haberimizvar.net- Antalya'nın Aksu ilçesinde eğitime destek olmak, okul çağındaki çocuk ve gençlere sporu sevdirmek amacıyla Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyetleri voleybol müsabakaları ile sona erdi. Aksu Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Serkan Çapan'ın verdiği bilgiye göre, futbol branşı ile başlayan okul sporları faaliyetleri 17 Mart-8 Nisan tarihleri arasında Küçük Kız, Yıldız Kız, Genç A Kız, Genç B Kız, Genç A Erkekler kategorilerinde oynanan voleybol müsabakaları ile sona erdi.
Edinilen bilgilere göre, Küçük, Yıldız ve Gençler kategorilerinde voleybol, basketbol, 3x3 basketbol, futbol ve futbol olmak üzere 5 spor branşında 100 takım ve yaklaşık 900'e yakın sporcunun katıldığı Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Okul Sporları Faaliyetleri bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Müsabakaların kıyasıya rekabet ve yüksek tempolu maçlarla göz doldurduğunu vurgulayan Aksu İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Serkan Çapan, "Unutmayalım ki çocuk spor yoluyla çevresini tanır, iletişimini kurar, kendine olan özgüvenini artırır, toplum içerisinde sahip olduğu yeri sağlamlaştırır. Psikolojik açıdan da kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya odaklanmayı öğrenir. İşte bu noktada Okul Spor Faaliyetleri etkinliklerinin önemini kendini daha iyi göstermektir. Okuldaki çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişiminin tamamlayıcısı olarak görülen Okul Spor Faaliyetleri, bu anlamda öncü olmaktadır. Bu turnuvaya katılım göstermeleri için öğrencilerimizin yetişmesinde emeği olan başta beden eğitimi öğretmenlerimize, Milli Eğitim Müdürlüğü personellerine ve ilçe müdürlüğümüz personellerine teşekkür ederim" dedi.