Manavgat il oluyor!

haberimizvar.net- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) il olma kriterlerine açıkladı, 222 bin 664 nüfusa ulaşan Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Manavgat, il olma kriterlerine sahip 24 ilçe arasında yer alıyor. Yıllardır Manavgat ile il olma rekabeti yaşayan Alanya'nın TÜİK'in kriterlere uyduklarını açıkladı ilçeler arasında bulunmayışı dikkati çekti.

Özellikle her yerel ve genel seçimler öncesinde ortaya atılan 'ilçeler il olacak' iddiası, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) il olma kriterlerine sahip 24 ilçeyi açıklaması yeniden gündem oluşturdu. TÜİK, ilçelerin il yapılmasında en önemli kriteri '100 bin nüfus ve il merkezine 30 kilometre uzaklık' olarak açıkladı.

Manavgat ile birlikte Türkiye'de 24 ilçenin bu kritere uyduğu, il sayısının 105'e çıkarılmasının sürpriz olmayacağı belirtilirken, ilçelerin değerlendirilmesinde ekonomik kriterlerle birlikte, ulaşım, sosyal hizmetler ve toplum yapası gibi unsurlar da göz önüne alındığı bildiriliyor. Antalya'nın Manavgat ilçesi ile birlikte TÜİk'in kriterlerine uyan 24 il adayı ilçe şöyle sıralanıyor: Siverek (Şanlılurfa) Kozan (Adana) Tarsus (Mersin) İnegöl (Bursa) Çorlu (Tekirdağ) Ereğli (Zonguldak) İskenderun (Hatay) Akhisar (Manisa) Nazilli (Aydın) Fethiye (Muğla) Erciş (Van) Cizre (Şırnak) Ünye (Ordu) Midyat (Mardin) Elbistan (Kahramanmaraş) Ereğli (Konya) Lüleburgaz (Kırklareli) Yüksekova (Hakkari) Ergani (Diyarbakır) Edremit (Balıkesir) Bandırma (Balıkesir) Polatlı (Ankara) Kahta (Adıyaman)