'Teslim olmayacağız'

haberimizvar.net- Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, son günlerde ülkenin pek çok yerinde yapılan protestoların adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı halkın isyanı olduğunu söyledi. Antalya'daki eylemler sırasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan TİP Antalya İl Başkanı Enes Keskin'le birlikte 10 parti üyesini ziyaret eden Baş, Antalya'da halka açık bir basın toplantısı düzenledi.

Protesto gösterilerinde polisin orantısız güç kullanıp, halka biber gazı ve tomalarla müdahale edilmesini sert bir dille eleştiren Baş, "Öfkeliyiz, tek adam iktidarının yaptıklarını bu halk unutmayacak. İktidar suç işliyor, halkına düşman gibi davranıyor. İktidarın yaptıkları kabul edilemez. Türkiye'ye hukuksuz, vicdansız ve akılsız bir iktidar yönetiyor" dedi.

Adında adalet olan bir partinin adaletsizlik yaptığını öne süren Başkan Baş, "iktidar -toplum bana isyan ederse, bedelini yargı sopasıyla ödetirim- diyor.Kendimden olmayanı gözaltına alırım, tutuklarım- diyor. Türkiye'de cezaevlerindeki insan sayısı 390 bin. Ne yaparsanız yapın yılmayacağız, asla teslim olmayacağız" şeklinde konuştu. "Birleşerek kazanacağız" diyen Baş, televizyonlara verilen cezalarla ilgili olarak, "Bizi sustaramazlar, sesimizi halka mutlaka duyururuz, gerekirse dumanla bile haberleşiriz" dedi.