Merkez Sağ'da yeni parti

SİYASET 06.05.2024 - 10:38, Güncelleme: 06.05.2024 - 10:54
 

Merkez Sağ'da yeni parti

31 Mart yerel seçimlerinden sonra merkez sağda yeni parti arayışı hızlandı. 'Milli Demokrasi ve Çözüm Arayışı' sloganı ile sürdüren toplantılar Antalya'da Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Süleyman Sarıkaya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

haberimizvar.net- Merkez sağda yeni parti kuruluşu çalışmaları hızlandı. Bir süreden beri 'Milli Demokrasi ve Çözüm Arayışı' sloganı ile çeşitli il ve ilçelerde sürdürülen toplantılar Antalya'da Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı eski bürokrat Süleyman Sarıkaya'nın ev sahipliğinde Antalya'da Adonis Otel'de gerçekleştirildi. Antalya'daki toplantının divan başkanlığını Anavatan Partisi iktidarında milletvekili ve bakan olarak görev yapan İlker Tuncay üstlendi. Divanın diğer üyeleri ise ANAP dönemi milletvekilleri Adil Aşırım ve Süleyman Yağcıoğlu oldu. Merkez sağda yeni parti kurulma çalışmalarına Demirel döneminin önemli isimleri eski bakanlardan Ali Naili Erdem ile Esat Kıratlıoğlu'nun da katıldığı bildiriliyor. Milli Demokrasi ve Çözüm Arayışı' toplantısının açılışında konuşan Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Süleyman Sarıkaya, "44 yıl önceki ihtilalden bu yana Türkiye'de demokrasi alt üst olmuştur. Bu nasıl demokrasi? Muhtarı sen seçiyorsun ama milletvekilini seçemiyorsun. Antalyalı olarak sen de vekilini seçemiyorsun. Milli demokrasiden anladığımız seçme ve seçilmedir. Burada bir eksiklik var. Milli demokrasi keyfi devlet yönetimi değildir. Beni sivil toplum örgütleri Antalya'dan milletvekili adayı olarak öneriyor ama genel başkanım başka kişileri başka yerlerden getirerek, vekil seçtiriyor. Buna son vermek için yola çıktık. Milli Demokrasi ile milletin fikirleri havada kalmayacak. Milletin vekilini milletin seçmesi için bu toplantıların adını milli demokrasi ve çözüm arayışı olarak belirledik" dedi.
31 Mart yerel seçimlerinden sonra merkez sağda yeni parti arayışı hızlandı. 'Milli Demokrasi ve Çözüm Arayışı' sloganı ile sürdüren toplantılar Antalya'da Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Süleyman Sarıkaya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

haberimizvar.net- Merkez sağda yeni parti kuruluşu çalışmaları hızlandı. Bir süreden beri 'Milli Demokrasi ve Çözüm Arayışı' sloganı ile çeşitli il ve ilçelerde sürdürülen toplantılar Antalya'da Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı eski bürokrat Süleyman Sarıkaya'nın ev sahipliğinde Antalya'da Adonis Otel'de gerçekleştirildi. Antalya'daki toplantının divan başkanlığını Anavatan Partisi iktidarında milletvekili ve bakan olarak görev yapan İlker Tuncay üstlendi. Divanın diğer üyeleri ise ANAP dönemi milletvekilleri Adil Aşırım ve Süleyman Yağcıoğlu oldu.

Merkez sağda yeni parti kurulma çalışmalarına Demirel döneminin önemli isimleri eski bakanlardan Ali Naili Erdem ile Esat Kıratlıoğlu'nun da katıldığı bildiriliyor. Milli Demokrasi ve Çözüm Arayışı' toplantısının açılışında konuşan Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Süleyman Sarıkaya, "44 yıl önceki ihtilalden bu yana Türkiye'de demokrasi alt üst olmuştur. Bu nasıl demokrasi? Muhtarı sen seçiyorsun ama milletvekilini seçemiyorsun. Antalyalı olarak sen de vekilini seçemiyorsun. Milli demokrasiden anladığımız seçme ve seçilmedir. Burada bir eksiklik var. Milli demokrasi keyfi devlet yönetimi değildir. Beni sivil toplum örgütleri Antalya'dan milletvekili adayı olarak öneriyor ama genel başkanım başka kişileri başka yerlerden getirerek, vekil seçtiriyor. Buna son vermek için yola çıktık. Milli Demokrasi ile milletin fikirleri havada kalmayacak. Milletin vekilini milletin seçmesi için bu toplantıların adını milli demokrasi ve çözüm arayışı olarak belirledik" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.