5 gün hasta olmayın!
5 gün hasta olmayın!
Antalya'da aile hekimleri, 'Onur kırıcı' olarak yorumladıkları 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ni protesto amacıyla 2,3, 4, 5 ve 6 Aralık günlerinde iş bırakma eylemi yapacak.
Antalya'da aile hekimleri, 'Onur kırıcı' olarak yorumladıkları 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ni protesto amacıyla 2,3, 4, 5 ve 6 Aralık günlerinde iş bırakma eylemi yapacak.
haberimizvar.net- 1 Kasım'da yürürlüğe giren 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ni protesto ederek daha önce 5-7 Kasım günlerinde iş bırakma eylemi yapan aile hekimleri, 'onur kırıcı' olarak yorumladıkları yönetmelikte bekledikleri iyileştirmeler olmayınca 5 günlük yeni bir eyleme hazırlanıyor. Antalya'da 2,3,4,5 ve 6 Aralık günlerinde Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezleri çalışanları 5 gün iş bırakacak. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, aile hekimlerinin iş bırakma eylemini şube binasında düzenlenen basın açıklaması ile duyurdu.
Eziyet Yönetmeliği olarak isimlendirdikleri yönetmeliğin aile sağlığı merkezlerinde görevli hekimler ile sağlık çalışanlarına adeta zulüm yaşatacak ve vatandaş için türlü olumsuzluklara neden olacağı uyarılara rağmen 1 Kasım 2024'te yürürlüğe konulduğunu hatırlattı. Yönetmeliğe karşı 5-7 Kasım günlerinde tüm yurtta uygulanan iş bırakma eyleminin çok ses getirdiğini belirten Taşer, "Halkımız da yanımızdaydı. Üç günlük iş bırakma eylemimize aile hekimlerinin de katılımı yüksek oldu. Tam uyarılarımıza rağmen maalesef Sağlık Bakanlığı yönetmeliği geri çekmeme ısrarını sürdürüyor. Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu eziyet yönetmeliğinin hiçbir maddesi iyi bir sağlık hizmeti, iyi bir çalışma ortamını hedeflemiyor. Bizim bu onur kırıcı yönetmeliği kabul etmemiz mümkün değil. Bize dayatılan bu eziyet yönetmeliğini geri çektirmek için tek yolumuz hep birlikte mücadele etmektir. Sendikamızın da içinde olduğu birçok emek ve meslek örgütü ortak karar aldı. Üretimden gelen gücümüzle ne kadar kitlesel ve kararlı olduğumuzu göstererek iş bırakarak bu eziyet yönetmeliğini geri çektirmekten başka yolumuz yok. Bu nedenle Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezleri çalışanları olarak 2-3-4-5-6 Aralık 2024 günü 5 günlük iş bırakma eylemi yapacağız" dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.