aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat

Barınak'ta rüşvet operasyonu

ASAYİŞ 24.10.2024 - 13:36, Güncelleme: 24.10.2024 - 13:38
 

Barınak'ta rüşvet operasyonu

Antalya Balıkçı Barınağı'nda teknelerin barınma ihtiyacı ve karaya çekilip indirilmesi işlemleri için yetkili Su Ürünleri Kooperatifi'nin tekne sahiplerini kooperatif ile ilgisi olmayan şahıslara yönlendirerek, haksız kazanç sağladıkları gerekçesiyle yapılan rüşvet operasyonunda 7 kişinin gözaltına alındığı, 29 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Antalya Balıkçı Barınağı'nda Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda teknelerin barınma ihtiyacı ve karaya çekilip indirilmesi işlemleri için yetkili oldukları halde tekne sahiplerini kooperatifle ilgili olmayan şahıslara yönlendirerek haksız kazanç ve menfaat sağladıkları öne sürülen Su Ürünleri Kooperatifi yöneticileri gözaltına alındı.Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden operasyonla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:  "Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda; Sahil Güvenlik Antalya Grup K.lığı İstihbarat Ş.Md.lüğü ve Sahil Güvenlik Konyaaltı Karakol  Komutanlığı tarafından başlatılan projeli dosya kapsamında yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takip neticesinde; Antalya Balıkçı Barınağında teknelerin barınma ihtiyacı ve karaya çekilip indirilmesi işlemleri için yetkili Su Ürünleri Kooperatifinin tekne sahiplerinden Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce  belirlenen fiyat tarifesi dışında usulsüz para aldığı, tekne sahiplerinin Antalya Balıkçı Barınağı içinde bağlama yeri edinebilmek için kooperatife resmi karşılığı olmayan ödemeler yapmalarına mecbur bırakıldığı, kooperatifin kendi bünyesinde yürütmesi gereken faaliyetleri yerine getirmeyerek tekne sahiplerini işletmeci kooperatif ile ilgisi olmayan şahıslara yönlendirerek haksız kazanç ve menfaat sağlandığı tespit edilmiştir. Aralarında Yeni Liman Su  Ürünleri Kooperatifi Başkanı C.T. ve kooperatif üyeleri ile birlikte Barınak içinde teknelerin karaya alınması ve tekne park yeri temin etmek suretiyle kendisine veya başkasına menfaat sağlayan şahıslara  RÜŞVET suçuna ilişkin soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda 22 Ekim 2024 tarihinde  Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığında görevli 2 Sahil Güvenlik Botu, 48 personel, 10 araç ve 1 drone ile yapılan Barınak Operasyonunda *7 şahıs Gözaltına alınmış, ifadelerine başvurulan 24 şüpheli ve 9 diğer şahıs  olmak üzere toplam 40 şahıs hakkında adli işlemler başlatılmıştır.  Şüpheli şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda döküman ve dijital materyallere el konulmuştur. Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı olarak suç ve suçlularla mücadelemiz, yasaların verdiği yetki ve sorumluluk bilinciyle hız kesmeden  azim ve kararlılıkla devam edecektir."
Antalya Balıkçı Barınağı'nda teknelerin barınma ihtiyacı ve karaya çekilip indirilmesi işlemleri için yetkili Su Ürünleri Kooperatifi'nin tekne sahiplerini kooperatif ile ilgisi olmayan şahıslara yönlendirerek, haksız kazanç sağladıkları gerekçesiyle yapılan rüşvet operasyonunda 7 kişinin gözaltına alındığı, 29 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Antalya Balıkçı Barınağı'nda Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda teknelerin barınma ihtiyacı ve karaya çekilip indirilmesi işlemleri için yetkili oldukları halde tekne sahiplerini kooperatifle ilgili olmayan şahıslara yönlendirerek haksız kazanç ve menfaat sağladıkları öne sürülen Su Ürünleri Kooperatifi yöneticileri gözaltına alındı.Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden operasyonla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi: 

"Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda; Sahil Güvenlik Antalya Grup K.lığı İstihbarat Ş.Md.lüğü ve Sahil Güvenlik Konyaaltı Karakol  Komutanlığı tarafından başlatılan projeli dosya kapsamında yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takip neticesinde;

Antalya Balıkçı Barınağında teknelerin barınma ihtiyacı ve karaya çekilip indirilmesi işlemleri için yetkili Su Ürünleri Kooperatifinin tekne sahiplerinden Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce  belirlenen fiyat tarifesi dışında usulsüz para aldığı, tekne sahiplerinin Antalya Balıkçı Barınağı içinde bağlama yeri edinebilmek için kooperatife resmi karşılığı olmayan ödemeler yapmalarına mecbur bırakıldığı, kooperatifin kendi bünyesinde yürütmesi gereken faaliyetleri yerine getirmeyerek tekne sahiplerini işletmeci kooperatif ile ilgisi olmayan şahıslara yönlendirerek haksız kazanç ve menfaat sağlandığı tespit edilmiştir.

Aralarında Yeni Liman Su  Ürünleri Kooperatifi Başkanı C.T. ve kooperatif üyeleri ile birlikte Barınak içinde teknelerin karaya alınması ve tekne park yeri temin etmek suretiyle kendisine veya başkasına menfaat sağlayan şahıslara  RÜŞVET suçuna ilişkin soruşturma başlatılmıştır.

Bu kapsamda 22 Ekim 2024 tarihinde  Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığında görevli 2 Sahil Güvenlik Botu, 48 personel, 10 araç ve 1 drone ile yapılan Barınak Operasyonunda *7 şahıs Gözaltına alınmış, ifadelerine başvurulan 24 şüpheli ve 9 diğer şahıs  olmak üzere toplam 40 şahıs hakkında adli işlemler başlatılmıştır. 

Şüpheli şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda döküman ve dijital materyallere el konulmuştur.

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı olarak suç ve suçlularla mücadelemiz, yasaların verdiği yetki ve sorumluluk bilinciyle hız kesmeden  azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.