Eğitim piyasanın insafına bırakılamaz

EĞİTİM 26.09.2024 - 12:58, Güncelleme: 26.09.2024 - 12:58
 

Eğitim piyasanın insafına bırakılamaz

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, 2024-2025 eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını ileri sürdü. Özel okullarda keyfi ücretlendirmeler olduğunun altını çizen Kamacı, okullarda temizlik sorununun çözülemediğini belirterek, hükümetin temizlik giderlerini velilerin sırtına yükleyerek hijyen sorununu gidermeye çalıştığını öne sürdü.

haberimizvar.net- CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü  önünde yaptığı basın açıklamasında,  2024-2025 eğitim öğretim yılının eğitim sisteminin karşı karşıya kaldığı derin sorunlarla başladığını öne sürdü. Kamacı, "Ülkemizde iktidarın uyguladığı politikaların bir sonucu olarak ekonomik krizin ağırlaşarak sürmesi nedeniyle eğitim masraflarının artması, ÇEDES ve benzeri projeler üzerinden eğitimin bilimsel özünden uzaklaştırılması, laikliğe ve bilime aykırı müfredat değişiklikleri ve eğitimin yükünün tamamıyla velilerin yüklendiği bir tablo ile karşı karşıyayız" dedi. Kamacı, eğitimde yaşanan ve yapısal hale gelen sorunların görmezden gelinmeye çalışılsa da eğitim sorununun ülke ekonomisinde yaşanan sorunların ardından halkın en öncelikli gündemi olmayı sürdürdüğünü vurgulayarak, şunları söyledi: "Çocuklar eğitim hakkından eşit koşullarda yararlanamamakta, yoksul ailelerin çocukları başta olmak üzere kız çocukları ve kırsal kesimde yaşayan çocuklar açısından eğitime erişim konusunda yaşanan sorunlar sürmektedir. VELİLER YOLUNACAK KAZ DEĞİL  CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Türkiye'de eğitimin tüm çocuklar ve gençler için kamusal bir hak olmaktan çıkarıldığını ve eğitimde eşitsizliğinin her gün gün derinleştiğini belirterek, "AKP iktidarı eğitim giderlerini devletin üzerinde bir yük olarak görmüş ve eğitimde özelleştirmeyi teşvik ederek, rekabetçi bir eğitim sisteminin yerleşmesine zemin hazırlamıştır. Özel okullar velilerden talep ettikleri ücret kalemlerini her geçen gün artırmış ve bugün yüksek miktarlarla ve hukuksuz bir şekilde eğitim ücreti dışında kitap ücreti, yemek ücreti, kıyafet ücreti, muhtelif giderler ücreti gibi ücretler talep etmeye başlamıştır. Bazı özel okullarda 75 bin liraya kadar kitap ücreti talep edildiği görülmektedir. Özel okullardaki keyfi ücretlendirme uygulamalarına müdahale etmesi gereken Milli Eğitim Bakanlığı, sadece geçiştirme açıklamalarla halkın mağduriyetine zemin hazırlamaktadır. Eğitimin serbest piyasa koşullarının insafına terk edilmesine velilerin yolunacak kaz olarak görülmesine asla razı olmayacağız" dedi. OKULLARDA TEMİZLİK CİDDİ VE YAKICI BİR SORUN Basın açıklamasında okullarda yaşanan temizlik sorununa da değinen Kamacı, şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda kadrolu temizlik personeli eksikliğinin uzun süredir ciddi ve yakıcı bir sorun olmayı sürdürdüğünü biliyoruz. Bu eğitim yılı başında da okulların hijyen sorunu hala çözülebilmiş değildir. Birçok okul yönetimi temizlik giderlerini de velilerin sırtına yükleyerek, okulunun hijyen sorununu gidermeye çalışmaktadır. Tüm okullarda yeteri kadar temizlik personeli, güvenlik personeli, yardımcı personel hemen görevlendirilmelidir. Temizlik, eğitimin niteliği açısından vazgeçilmez bir ihtiyaçtır ve bu alan tasarruf yapılacak bir yer olmamalıdır."
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, 2024-2025 eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını ileri sürdü. Özel okullarda keyfi ücretlendirmeler olduğunun altını çizen Kamacı, okullarda temizlik sorununun çözülemediğini belirterek, hükümetin temizlik giderlerini velilerin sırtına yükleyerek hijyen sorununu gidermeye çalıştığını öne sürdü.

haberimizvar.net- CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü  önünde yaptığı basın açıklamasında,  2024-2025 eğitim öğretim yılının eğitim sisteminin karşı karşıya kaldığı derin sorunlarla başladığını öne sürdü. Kamacı, "Ülkemizde iktidarın uyguladığı politikaların bir sonucu olarak ekonomik krizin ağırlaşarak sürmesi nedeniyle eğitim masraflarının artması, ÇEDES ve benzeri projeler üzerinden eğitimin bilimsel özünden uzaklaştırılması, laikliğe ve bilime aykırı müfredat değişiklikleri ve eğitimin yükünün tamamıyla velilerin yüklendiği bir tablo ile karşı karşıyayız" dedi.

Kamacı, eğitimde yaşanan ve yapısal hale gelen sorunların görmezden gelinmeye çalışılsa da eğitim sorununun ülke ekonomisinde yaşanan sorunların ardından halkın en öncelikli gündemi olmayı sürdürdüğünü vurgulayarak, şunları söyledi: "Çocuklar eğitim hakkından eşit koşullarda yararlanamamakta, yoksul ailelerin çocukları başta olmak üzere kız çocukları ve kırsal kesimde yaşayan çocuklar açısından eğitime erişim konusunda yaşanan sorunlar sürmektedir.

VELİLER YOLUNACAK KAZ DEĞİL 

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Türkiye'de eğitimin tüm çocuklar ve gençler için kamusal bir hak olmaktan çıkarıldığını ve eğitimde eşitsizliğinin her gün gün derinleştiğini belirterek, "AKP iktidarı eğitim giderlerini devletin üzerinde bir yük olarak görmüş ve eğitimde özelleştirmeyi teşvik ederek, rekabetçi bir eğitim sisteminin yerleşmesine zemin hazırlamıştır. Özel okullar velilerden talep ettikleri ücret kalemlerini her geçen gün artırmış ve bugün yüksek miktarlarla ve hukuksuz bir şekilde eğitim ücreti dışında kitap ücreti, yemek ücreti, kıyafet ücreti, muhtelif giderler ücreti gibi ücretler talep etmeye başlamıştır.

Bazı özel okullarda 75 bin liraya kadar kitap ücreti talep edildiği görülmektedir. Özel okullardaki keyfi ücretlendirme uygulamalarına müdahale etmesi gereken Milli Eğitim Bakanlığı, sadece geçiştirme açıklamalarla halkın mağduriyetine zemin hazırlamaktadır. Eğitimin serbest piyasa koşullarının insafına terk edilmesine velilerin yolunacak kaz olarak görülmesine asla razı olmayacağız" dedi.

OKULLARDA TEMİZLİK CİDDİ VE YAKICI BİR SORUN

Basın açıklamasında okullarda yaşanan temizlik sorununa da değinen Kamacı, şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda kadrolu temizlik personeli eksikliğinin uzun süredir ciddi ve yakıcı bir sorun olmayı sürdürdüğünü biliyoruz. Bu eğitim yılı başında da okulların hijyen sorunu hala çözülebilmiş değildir. Birçok okul yönetimi temizlik giderlerini de velilerin sırtına yükleyerek, okulunun hijyen sorununu gidermeye çalışmaktadır. Tüm okullarda yeteri kadar temizlik personeli, güvenlik personeli, yardımcı personel hemen görevlendirilmelidir. Temizlik, eğitimin niteliği açısından vazgeçilmez bir ihtiyaçtır ve bu alan tasarruf yapılacak bir yer olmamalıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.