Emeklinin gözü kulağı Ankara'da

EKONOMİ 16.07.2024 - 09:46, Güncelleme: 16.07.2024 - 09:46
 

Emeklinin gözü kulağı Ankara'da

Emekli maaşı zammına son noktanın bugün konulması bekleniyor. Türkiye Büyük Milli Meclisi'nin (TBMM) bugün saat 15.00'da yapılacak toplantısında gündeme gelecek olan vergi yasası tasarısının içinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi önerisinin de bulunacağı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Emekli maaşlarına yapılacak zam tartışmasına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bugün saat 15.00'da başlayacak birleşiminde son noktanın konulması bekleniyor. Bugün meclis gündemine gelecek olan vergi yasası tasarısının içerisine en düşük emekli maaşına zam yapılması maddesinin de eklenmesi bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri ışığında yüzde 24.73 oranında zam yapılmıştı. Ancak kök maaşı düşük olan 2 milyona yakın emekli bu zamdan yararlanamıyordu. Daha önce 10 bin liraya çıkartılan 10 bin liralık emekli maaşına yapılacak yapılması planlanan zam oranlarının dün akşam 3 seçenek olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 12 bin liralık olarak sunulduğu Erdoğan'ın 500 liralık bir ekleme yaptığı belirtiliyor. Erdoğan'ın 500 liralık ilavesi ile birlikte 10 bin lira olan emekli zammının 12 bin 500 lirayı yükseltilmesinin benimsendiği bildiriliyor. Ankara kulislerinden yansıyan bilgilere göre, iktidar partisi Ak Parti'de Meclis'te bugün kesinleşmesi beklenen emekli maaşı zammının tüm emeklileri kapsaması yönünde. Ak Partililerinin emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasında ısrarcı oldukları, "Seyyanen zam çıkması lazım. Bu durumu seçmene anlatamayız" düşüncesinde oldukları belirtiliyor.
Emekli maaşı zammına son noktanın bugün konulması bekleniyor. Türkiye Büyük Milli Meclisi'nin (TBMM) bugün saat 15.00'da yapılacak toplantısında gündeme gelecek olan vergi yasası tasarısının içinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi önerisinin de bulunacağı bildiriliyor.

haberimizvar.net-  Emekli maaşlarına yapılacak zam tartışmasına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bugün saat 15.00'da başlayacak birleşiminde son noktanın konulması bekleniyor. Bugün meclis gündemine gelecek olan vergi yasası tasarısının içerisine en düşük emekli maaşına zam yapılması maddesinin de eklenmesi bekleniyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri ışığında yüzde 24.73 oranında zam yapılmıştı. Ancak kök maaşı düşük olan 2 milyona yakın emekli bu zamdan yararlanamıyordu. Daha önce 10 bin liraya çıkartılan 10 bin liralık emekli maaşına yapılacak yapılması planlanan zam oranlarının dün akşam 3 seçenek olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 12 bin liralık olarak sunulduğu Erdoğan'ın 500 liralık bir ekleme yaptığı belirtiliyor.

Erdoğan'ın 500 liralık ilavesi ile birlikte 10 bin lira olan emekli zammının 12 bin 500 lirayı yükseltilmesinin benimsendiği bildiriliyor. Ankara kulislerinden yansıyan bilgilere göre, iktidar partisi Ak Parti'de Meclis'te bugün kesinleşmesi beklenen emekli maaşı zammının tüm emeklileri kapsaması yönünde. Ak Partililerinin emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasında ısrarcı oldukları, "Seyyanen zam çıkması lazım. Bu durumu seçmene anlatamayız" düşüncesinde oldukları belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.