'Halkın Doktoru'ndan 'Halkın Başkanı'na

YEREL 26.09.2024 - 14:35, Güncelleme: 26.09.2024 - 14:24
 

'Halkın Doktoru'ndan 'Halkın Başkanı'na

Siyaset mahallesinde kimi yazılı olmayan kurallardan birisi de, belki de ön önemlisi yeni seçilmiş olan belediye başkanına 6 ay süre tanınması.

Yani Başkan'ın 6 aylık hizmet dönemi bir anlamda işe ısınma, hizmet edeceği alanı tanıma, proje ve yatırımların yeri ve zamanını belirleme açısından deneme dönemi olarak kabul ediliyor. Antalyalı belediye başkanlarının 6 aylık ısınma dönemi bitti. Elbette 6 aylık dönemleri değerlendirilecek, kimileri başarılı olacak, kimileri ise sınıfta kalacak. Bu noktada en önemli nokta ise belediye başkanlarının halkla ilişkileri ve hizmet alanına olan ilgi ve etkisi... Gelelim asıl konuya. CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile ilgili izlenimlerimi paylaşmak için böyle bir giriş yapmanın doğru olacağını düşündüm.  BAYKAL'I ÜZEN ÖNSEÇİM Manavgat Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Niyazi Nefi Kara, gerek hekimliğindeki başarısı, gerekse vatandaşla olan ilgisi nedeniyle 'Halkın Doktoru' olarak tanınırdı Antalya'da. Önceden beri siyasete ilgisi olan Kara, 2015 Genel Seçimleri için CHP'den Antalya Milletvekili aday adayı olarak başvuruda bulundu. Niyazi Nefi Kara, CHP'li milletvekili adaylarının katıldığı ön seçimde 'Halkın Doktoru' olmanın avantajı ile Antalya'da dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı geride bırakarak sandıktan birinci olarak çıktı. Rahmetli Baykal'ın bu önseçimin sonuçlarına çok üzüldüğü, hatta sinirlendiği söylendi o günlerde. Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015'te yapılan seçimlerde Antalya Milletvekili seçilerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptı. Zaman hızlı aktı, Kara'nın da siyasete olan ilgisinde azalma söz konusu olmadı. Niyazi Nefi Kara, memleketi Manavgat'a doktor olarak hizmet etmek için çok arzu ettiği halde siyasi nedenlerle önlenince, 2024 Yerel Seçimleri ile bu şansı yakaladı. Şükrü Sözen'in yeniden aday olmadığı Manavgat'ta CHP Belediye Başkan Adayı olarak yarıştığı AK Partili Süleyman Okudan'ı büyük oy farkıyla geçerek seçimi kazandı. 5 Nisan 2024'te Manavgat Belediye Başkanlığı görevine başlayan Halkın Doktoru, geride kalan 6 ayda 'Halkın Başkanı' unvanını alacak şekilde ilçesiyle bütünleşmiş. Herkese kapısı açık, geceli gündüzlü koşturuyor, kimseyi ötekileştirmeden herkesin derdine çare olmaya, taleplere cevap vermeye çalışıyor. Türkiye'nin en önemli turizm merkezi konumunda olan Manavgat'ta turizmcileri ve turizm örgütlerini bir araya toplama çabası çok değerli. Manavgat'ta Başkan Kara'dan söz edilince gülen yüzlerin fazlalığını gözledim. Belediye çalışanlarının işlerini sevdiklerini gözledim. Esnafın Kara'ya sempati ile yaklaştığını gözledim. Sonuç olarak Halkın Doktoru Manavgat'ta Halkın Başkanı olmuş.
Siyaset mahallesinde kimi yazılı olmayan kurallardan birisi de, belki de ön önemlisi yeni seçilmiş olan belediye başkanına 6 ay süre tanınması.

Yani Başkan'ın 6 aylık hizmet dönemi bir anlamda işe ısınma, hizmet edeceği alanı tanıma, proje ve yatırımların yeri ve zamanını belirleme açısından deneme dönemi olarak kabul ediliyor. Antalyalı belediye başkanlarının 6 aylık ısınma dönemi bitti. Elbette 6 aylık dönemleri değerlendirilecek, kimileri başarılı olacak, kimileri ise sınıfta kalacak. Bu noktada en önemli nokta ise belediye başkanlarının halkla ilişkileri ve hizmet alanına olan ilgi ve etkisi...

Gelelim asıl konuya. CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile ilgili izlenimlerimi paylaşmak için böyle bir giriş yapmanın doğru olacağını düşündüm. 

BAYKAL'I ÜZEN ÖNSEÇİM

Manavgat Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Niyazi Nefi Kara, gerek hekimliğindeki başarısı, gerekse vatandaşla olan ilgisi nedeniyle 'Halkın Doktoru' olarak tanınırdı Antalya'da. Önceden beri siyasete ilgisi olan Kara, 2015 Genel Seçimleri için CHP'den Antalya Milletvekili aday adayı olarak başvuruda bulundu.

Niyazi Nefi Kara, CHP'li milletvekili adaylarının katıldığı ön seçimde 'Halkın Doktoru' olmanın avantajı ile Antalya'da dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı geride bırakarak sandıktan birinci olarak çıktı. Rahmetli Baykal'ın bu önseçimin sonuçlarına çok üzüldüğü, hatta sinirlendiği söylendi o günlerde. Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015'te yapılan seçimlerde Antalya Milletvekili seçilerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptı. Zaman hızlı aktı, Kara'nın da siyasete olan ilgisinde azalma söz konusu olmadı.

Niyazi Nefi Kara, memleketi Manavgat'a doktor olarak hizmet etmek için çok arzu ettiği halde siyasi nedenlerle önlenince, 2024 Yerel Seçimleri ile bu şansı yakaladı. Şükrü Sözen'in yeniden aday olmadığı Manavgat'ta CHP Belediye Başkan Adayı olarak yarıştığı AK Partili Süleyman Okudan'ı büyük oy farkıyla geçerek seçimi kazandı. 5 Nisan 2024'te Manavgat Belediye Başkanlığı görevine başlayan Halkın Doktoru, geride kalan 6 ayda 'Halkın Başkanı' unvanını alacak şekilde ilçesiyle bütünleşmiş.

Herkese kapısı açık, geceli gündüzlü koşturuyor, kimseyi ötekileştirmeden herkesin derdine çare olmaya, taleplere cevap vermeye çalışıyor. Türkiye'nin en önemli turizm merkezi konumunda olan Manavgat'ta turizmcileri ve turizm örgütlerini bir araya toplama çabası çok değerli. Manavgat'ta Başkan Kara'dan söz edilince gülen yüzlerin fazlalığını gözledim. Belediye çalışanlarının işlerini sevdiklerini gözledim. Esnafın Kara'ya sempati ile yaklaştığını gözledim. Sonuç olarak Halkın Doktoru Manavgat'ta Halkın Başkanı olmuş.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.