aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat

Hayvana eziyete ceza yağdı

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.06.2024 - 16:52, Güncelleme: 10.06.2024 - 16:52
 

Hayvana eziyete ceza yağdı

Antalya'nın Alanya ilçesinde sosyal medyada bir işletmede ayağına çivi batmış ve terk edilmiş halde olan atın görüntülerinin yayılması üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri atı tedavi ederken, hayvan sahibine 7 bin 446 lira cezai işlem uygulandı.

haberimizvar.net- Edinilen bilgiye göre, sosyal medyada adeta ölüme terk edilmiş bir atın görüntülerinin paylaşılması üzerine Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri, söz konusu Gedevet Park Orman işletmesinde bulunan sahipli ata müdahale ederek muayenesini yaptılar. Yapılan muayene sonucunda atın genel sağlık durumunun iyi olduğu, hayvanın çok yaşlı olduğu ve ayağının muayenesinde çivi batmasından dolayı ayağın enfeksiyon aldığı tespit edilerek gerekli tedavi sağlandı. Ayrıntılı muayene için atın sahibine özel veteriner hekim kliniği ile irtibata geçilerek röntgen çekilmesi istendi. Hayvan sahibine atın bakım ve beslemesi konularında bilgiler verildi. Hayvan sahibine Hayvanları koruma kanununun (5199 sayılı kanun) 28. Madde j bendine göre Hayvanının bakımını ve tedavisini ihmal etmekten 7 bin 216 TL, Hayvanını tanımlatmamış ve kayıt altına aldırmamaktan ise (5996 sayılı kanun) 230 TL ceza işlemi uygulandı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde sosyal medyada bir işletmede ayağına çivi batmış ve terk edilmiş halde olan atın görüntülerinin yayılması üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri atı tedavi ederken, hayvan sahibine 7 bin 446 lira cezai işlem uygulandı.

haberimizvar.net- Edinilen bilgiye göre, sosyal medyada adeta ölüme terk edilmiş bir atın görüntülerinin paylaşılması üzerine Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri, söz konusu Gedevet Park Orman işletmesinde bulunan sahipli ata müdahale ederek muayenesini yaptılar.

Yapılan muayene sonucunda atın genel sağlık durumunun iyi olduğu, hayvanın çok yaşlı olduğu ve ayağının muayenesinde çivi batmasından dolayı ayağın enfeksiyon aldığı tespit edilerek gerekli tedavi sağlandı. Ayrıntılı muayene için atın sahibine özel veteriner hekim kliniği ile irtibata geçilerek röntgen çekilmesi istendi.

Hayvan sahibine atın bakım ve beslemesi konularında bilgiler verildi. Hayvan sahibine Hayvanları koruma kanununun (5199 sayılı kanun) 28. Madde j bendine göre Hayvanının bakımını ve tedavisini ihmal etmekten 7 bin 216 TL, Hayvanını tanımlatmamış ve kayıt altına aldırmamaktan ise (5996 sayılı kanun) 230 TL ceza işlemi uygulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.