Piknik yasağı

YEREL 12.06.2024 - 17:37, Güncelleme: 12.06.2024 - 17:37
 

Piknik yasağı

Kurban Bayramı'nda piknik keyfi yapmaya hazırlanan Antalyalılara üzücü Antalya Valiliğ'nden9 üzücü haber geldi. Antalya Valiliği'nin genelgesinde piknik ve mesire yerlerinde 31.10. 2024 tarihine kadar 21.00-08.30 saatleri arasında mangal, semaver, ateş yakılmasının yasaklandığı belirtildi. Valilik, daha önce de Antalya ormanlarına 31.10.2024 tarihine kadar girişin yasaklandığını açıklamıştı.

haberimizvar.net- Antalya'da sıcak havaların etkili olması nedeniyle kent sakinleri bu sene Kurban Bayramı'nda, deniz kenarında bulunan piknik alanlarına gitmeyi planlıyor. Turizm kenti Antalya'da Kurban Bayramı'nın ilk ve ikinci gününde mesire alanlarında yoğunluk yaşanması bekleniyor. Fakat Antalyalı vatandaşlar Valilikten gelen karar neticesinde bazı kısıtlamalara tabi tutulacak. VATANDAŞA PİKNİK KISITLAMASI Bayram dolayısıyla ailesiyle, yakınlarıyla piknik yapmak isteyen vatandaşlar bu sene de kentin sahillerini, koylarını ve mesire alanlarını tercih edecek. Sıcak havanın etkisinden kurtulmak isteyen vatandaşlar kurban kesiminin ardından kentin mesire alanlarındaki serin sularına kendini bırakacak. Ancak Antalya Valiliği yaptığı açıklama ile listede adı geçen piknik yerlerine bazı yasaklar getirdi. Alınan karar kapsamında söz konusu piknik alanlarında belirli saatler içerisinde mangal/semaver/ateş yakılamayacak. VALİLİKTEN GELEN AÇIKLAMA Antalya Valiliği'nin aldığı karar kapsamında söz konusu piknik alanlarında belirlenen saatler dışında piknik yapan ve ateş yakan vatandaşlara ise yaptırım uygulanacak. Valiliğin açıklaması şu şekilde; Genelge ekinde yer alan listede belirtilen piknik ve mesire yerlerinde, 31.10.2024 tarihine kadar 21:00-08:30 saatleri arasında mangal/semaver/ateş yakılması yasaktır. Genel kolluk kuvvetleri ile orman muhafaza memurları başta olmak üzere; zabıta, özel güvenlik gibi görevlilerce düzenli şekilde yürütülecek devriyelerle yukarıda belirtilen hususlar kontrol edilecek ve gerekli uyarılar vatandaşlarımıza yapılacaktır.    
Kurban Bayramı'nda piknik keyfi yapmaya hazırlanan Antalyalılara üzücü Antalya Valiliğ'nden9 üzücü haber geldi. Antalya Valiliği'nin genelgesinde piknik ve mesire yerlerinde 31.10. 2024 tarihine kadar 21.00-08.30 saatleri arasında mangal, semaver, ateş yakılmasının yasaklandığı belirtildi. Valilik, daha önce de Antalya ormanlarına 31.10.2024 tarihine kadar girişin yasaklandığını açıklamıştı.

haberimizvar.net- Antalya'da sıcak havaların etkili olması nedeniyle kent sakinleri bu sene Kurban Bayramı'nda, deniz kenarında bulunan piknik alanlarına gitmeyi planlıyor. Turizm kenti Antalya'da Kurban Bayramı'nın ilk ve ikinci gününde mesire alanlarında yoğunluk yaşanması bekleniyor. Fakat Antalyalı vatandaşlar Valilikten gelen karar neticesinde bazı kısıtlamalara tabi tutulacak.

VATANDAŞA PİKNİK KISITLAMASI

Bayram dolayısıyla ailesiyle, yakınlarıyla piknik yapmak isteyen vatandaşlar bu sene de kentin sahillerini, koylarını ve mesire alanlarını tercih edecek. Sıcak havanın etkisinden kurtulmak isteyen vatandaşlar kurban kesiminin ardından kentin mesire alanlarındaki serin sularına kendini bırakacak. Ancak Antalya Valiliği yaptığı açıklama ile listede adı geçen piknik yerlerine bazı yasaklar getirdi. Alınan karar kapsamında söz konusu piknik alanlarında belirli saatler içerisinde mangal/semaver/ateş yakılamayacak.

VALİLİKTEN GELEN AÇIKLAMA

Antalya Valiliği'nin aldığı karar kapsamında söz konusu piknik alanlarında belirlenen saatler dışında piknik yapan ve ateş yakan vatandaşlara ise yaptırım uygulanacak. Valiliğin açıklaması şu şekilde; Genelge ekinde yer alan listede belirtilen piknik ve mesire yerlerinde, 31.10.2024 tarihine kadar 21:00-08:30 saatleri arasında mangal/semaver/ateş yakılması yasaktır.

Genel kolluk kuvvetleri ile orman muhafaza memurları başta olmak üzere; zabıta, özel güvenlik gibi görevlilerce düzenli şekilde yürütülecek devriyelerle yukarıda belirtilen hususlar kontrol edilecek ve gerekli uyarılar vatandaşlarımıza yapılacaktır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.