Mermer ocağı isyanı

YEREL 02.07.2024 - 13:17, Güncelleme: 02.07.2024 - 13:17
 

Mermer ocağı isyanı

Antalya'nın Kaş ilçesi Çamlıova Mahallesi sakinleri, asırlık sedir ormanının olduğu alanda yapılmak istenen mermer ocağına tepki gösteriyor. Çamlıova halkı, proje sahibi tarafından 4 Temmuz Perşembe günü saat 14.00'da eski okulda düzenlenecek bilgilendirme toplantısını yaptırmamak için doğaseverlerden destek istiyor.

haberimizvar.net- Antalya'nın Kaş ilçesi Çamlıova Mahallesi'nde asırlık sedir ormanlarının bulunduğu alanda yapılmak istenen mermer ocağı ve kırma eleme tesisi projesine yoğun tepki var. Çamlıova Mahallesi sakinleri, mermer ocağı projesine bölgedeki ekolojik dengeyi tehdit edeceği gerekçesiyle karşı çıkıyor. Asırlık sedir ormanları ile kaplı olan Çamlıova'da kurulacak mermer ocağı ve kırma tesisleri projesinin uygulanması ile bölgede yapılacak patlamaların yeraltı suyu yollarını değiştireceğini, su kaynaklarının olumsuz etkilenmesiyle birlikte tesisten çıkacak tozların tarım ve turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyip mahallenin ekonomisine zarar vereceği ileri sürülüyor. TOPLANTIYI YAPTIRMAMAYA ÇALIŞACAKLAR Öte yandan Kaş'ın Çamlıova mahallesinde yapımı planlanan mermer ocağından çıkacak tozun üreticileri, aracılık yapanları da olumsuz etkileyeceği, yaban hayatına büyük oranda zarar vereceği belirtilerek, proje sahibi firmanın 4 Temmuz 2024 Perşembe günü eski okulda yapmayı planladığı bilgilendirme toplantısını yaptırmama çalışılacağı öne sürülüyor. Çamlıova halkı adına yapılan bir sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer veriliyor: "Çakıl kırma, mermer ocağı yapmak istiyorlar buna dur demek için bütün vatandaşlarımızı 4 Temmuz'da toplantıya bekliyoruz. Doğayı seven bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Yaban hayatı etkilenecek, nesli tükenmekte olan dağ keçilerimiz var. Asırlık ardıç ağaçlarımız var. Zaten ardıç ağaçları Orman Müdürlüğü'nce de kesilmesi yasak bir ağaç. Yani bu ağaçları yetiştirmek artık çok zor. Bu bölge tohum üretim yeri olarak görünüyor, buraları göz göre göre kestirmememiz gerekiyor. Doğayı seven bütün insanlarımızı biz buraya bekliyoruz, bu toplantıyı yaptırmayacağız"
Antalya'nın Kaş ilçesi Çamlıova Mahallesi sakinleri, asırlık sedir ormanının olduğu alanda yapılmak istenen mermer ocağına tepki gösteriyor. Çamlıova halkı, proje sahibi tarafından 4 Temmuz Perşembe günü saat 14.00'da eski okulda düzenlenecek bilgilendirme toplantısını yaptırmamak için doğaseverlerden destek istiyor.

haberimizvar.net- Antalya'nın Kaş ilçesi Çamlıova Mahallesi'nde asırlık sedir ormanlarının bulunduğu alanda yapılmak istenen mermer ocağı ve kırma eleme tesisi projesine yoğun tepki var. Çamlıova Mahallesi sakinleri, mermer ocağı projesine bölgedeki ekolojik dengeyi tehdit edeceği gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Asırlık sedir ormanları ile kaplı olan Çamlıova'da kurulacak mermer ocağı ve kırma tesisleri projesinin uygulanması ile bölgede yapılacak patlamaların yeraltı suyu yollarını değiştireceğini, su kaynaklarının olumsuz etkilenmesiyle birlikte tesisten çıkacak tozların tarım ve turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyip mahallenin ekonomisine zarar vereceği ileri sürülüyor.

TOPLANTIYI YAPTIRMAMAYA ÇALIŞACAKLAR

Öte yandan Kaş'ın Çamlıova mahallesinde yapımı planlanan mermer ocağından çıkacak tozun üreticileri, aracılık yapanları da olumsuz etkileyeceği, yaban hayatına büyük oranda zarar vereceği belirtilerek, proje sahibi firmanın 4 Temmuz 2024 Perşembe günü eski okulda yapmayı planladığı bilgilendirme toplantısını yaptırmama çalışılacağı öne sürülüyor. Çamlıova halkı adına yapılan bir sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer veriliyor:

"Çakıl kırma, mermer ocağı yapmak istiyorlar buna dur demek için bütün vatandaşlarımızı 4 Temmuz'da toplantıya bekliyoruz. Doğayı seven bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Yaban hayatı etkilenecek, nesli tükenmekte olan dağ keçilerimiz var. Asırlık ardıç ağaçlarımız var. Zaten ardıç ağaçları Orman Müdürlüğü'nce de kesilmesi yasak bir ağaç. Yani bu ağaçları yetiştirmek artık çok zor. Bu bölge tohum üretim yeri olarak görünüyor, buraları göz göre göre kestirmememiz gerekiyor. Doğayı seven bütün insanlarımızı biz buraya bekliyoruz, bu toplantıyı yaptırmayacağız"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.