Dikkat! Sokağa çıkmayın!

YEREL 19.07.2024 - 09:55, Güncelleme: 19.07.2024 - 09:55
 

Dikkat! Sokağa çıkmayın!

Antalya'da mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üstünde seyreden hava sıcaklığı yaşamı olumsuz etkilerken, Antalya Valiliği, yaşlı ve çocuklar ile kronik hastalıkları bulunan vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 saatleri arasında açık alanlarda bulunmamaları ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

haberimizvar.net- Son 53 yılın en sıcak günleri yaşanırken, mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üstünde ve 38-41 derece bandında seyreden hava sıcaklığı Antalya'da hayatı olumsuz etkiliyor. Meteorolojik tahminlere göre Antalya'yı etkisi altına alınan yüksek sıcak ve nemli hava 22 Temmuz Pazartesi gününe kadar devam edecek. Sıcak havadan kaynaklanan rahatsızlıklar nedeniyle sağlık kurumlarına başvuruların arttığı belirtiliyor. Antalya Valiliği de yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere kronik hastalığı bulunan vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00-18.00 saatleri arasında açık alanda bulunmaları ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Antalya Valiliği'nin açıklamasında Akdeniz bölgesi genelinde sıcaklıkların yükseldiği vurgulanarak, "Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'müzden alınan bilgide yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemiz genelinde halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4  ila 8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor." "Antalya'da beklenen en yüksek sıcaklıkların 35-41 derece aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir. Sıcakların oluşturacağı muhtemel olumsuzluklara karşı kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanlarda bulunmamaları, dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."
Antalya'da mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üstünde seyreden hava sıcaklığı yaşamı olumsuz etkilerken, Antalya Valiliği, yaşlı ve çocuklar ile kronik hastalıkları bulunan vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 saatleri arasında açık alanlarda bulunmamaları ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

haberimizvar.net- Son 53 yılın en sıcak günleri yaşanırken, mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üstünde ve 38-41 derece bandında seyreden hava sıcaklığı Antalya'da hayatı olumsuz etkiliyor. Meteorolojik tahminlere göre Antalya'yı etkisi altına alınan yüksek sıcak ve nemli hava 22 Temmuz Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Sıcak havadan kaynaklanan rahatsızlıklar nedeniyle sağlık kurumlarına başvuruların arttığı belirtiliyor. Antalya Valiliği de yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere kronik hastalığı bulunan vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00-18.00 saatleri arasında açık alanda bulunmaları ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Antalya Valiliği'nin açıklamasında Akdeniz bölgesi genelinde sıcaklıkların yükseldiği vurgulanarak, "Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'müzden alınan bilgide yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemiz genelinde halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4  ila 8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor."

"Antalya'da beklenen en yüksek sıcaklıkların 35-41 derece aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir. Sıcakların oluşturacağı muhtemel olumsuzluklara karşı kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanlarda bulunmamaları, dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.