aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat

Alanya'da belediye doğa mirası anıtsal ağaçlara sahip çıkıyor

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.08.2024 - 12:57, Güncelleme: 16.08.2024 - 12:57
 

Alanya'da belediye doğa mirası anıtsal ağaçlara sahip çıkıyor

Alanya Belediyesi doğa mirası niteliği taşıyan anıtsal, yaşlı ve koruma değeri yüksek ağaçların bakım ve rehabilitasyon çalışması gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; Hacet Meydanı'nda bulunan 800 yıllık çınar ağacı ile başlayan bakım ve rehabilitasyon çalışmaları, yaşları 350 ile 1000 arasında değişen 20 tescilli, 18 tescilsiz ağaçların bakımlarıyla devam etti. Ağaçların kontrollerini tamamlayan ekipler, Kızılcaşehir Mahallesi ile Akçatı Mahallesi yol ayrımı üzerinde bulunan çınar ağaçlarıyla çalışmalarını sürdürdü. AĞAÇLARDAKİ KOVUKLAR KAPATILDI Ekipler, ağaçların gövdesinde oluşan kovuklardaki ölü tabakanın temizliğini gerçekleştirdikten sonra, yeniden ölü tabaka oluşmaması için doğal çam katranıyla ağaçları kaplayarak, kovuk ağzını paslanmaz galvanizli tel örgüyle kapattı. Ayrıca ağaçların zirai ilaçlamaları da yapıldı. Öte yandan bakım ve rehabilitasyon çalışmalarına aralıksız devam edileceği belirtilirken, doğa mirası ağaçların gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakılmasının önemine dikkat çekildi.
Alanya Belediyesi doğa mirası niteliği taşıyan anıtsal, yaşlı ve koruma değeri yüksek ağaçların bakım ve rehabilitasyon çalışması gerçekleştirdi.

haberimizvar.net-  Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; Hacet Meydanı'nda bulunan 800 yıllık çınar ağacı ile başlayan bakım ve rehabilitasyon çalışmaları, yaşları 350 ile 1000 arasında değişen 20 tescilli, 18 tescilsiz ağaçların bakımlarıyla devam etti. Ağaçların kontrollerini tamamlayan ekipler, Kızılcaşehir Mahallesi ile Akçatı Mahallesi yol ayrımı üzerinde bulunan çınar ağaçlarıyla çalışmalarını sürdürdü.


AĞAÇLARDAKİ KOVUKLAR KAPATILDI
Ekipler, ağaçların gövdesinde oluşan kovuklardaki ölü tabakanın temizliğini gerçekleştirdikten sonra, yeniden ölü tabaka oluşmaması için doğal çam katranıyla ağaçları kaplayarak, kovuk ağzını paslanmaz galvanizli tel örgüyle kapattı. Ayrıca ağaçların zirai ilaçlamaları da yapıldı. Öte yandan bakım ve rehabilitasyon çalışmalarına aralıksız devam edileceği belirtilirken, doğa mirası ağaçların gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakılmasının önemine dikkat çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.