Aspendos'ta müzik dolu gece

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.09.2024 - 14:00, Güncelleme: 17.09.2024 - 14:00
 

Aspendos'ta müzik dolu gece

Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğünce bu yıl 31'incisi düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin 'Aida' operasından sonraki ikinci eseri, 'Opera Gala Gecesi' oldu.

haberimizvar.net- Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestranca sahnelenen 'Opera Gala Gecesi'nde soprano Çiğdem Soyarslan, soprano Dilan Ayata, mezzosoprano Ezgi Karakaya, bariton Faik Mansuroğlu ile tenor Mert Süngü solist sanatçılar olarak sahnedeki yerlerini aldı. Şefliğini Lorenzo Castriota’nın üstlendiği konserde, ünlü besteciler Puccini, Verdi, Mozart, Lehar, Gounod, Cilea, Bizet, Rossini, Mascagni ile Donizetti'nin eserlerinden oluşan geniş bir repertuar izleyicinin beğenisine sunuldu. 'Opera Gala Gecesi’ni Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu ile Danimarka Opera Hedeland Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Henrik Dahl de izledi. Solist opera sanatçıları ile orkestra, tarihi tiyatroyu dolduran yerli ve yabancı izleyicilere müzik dolu bir gece yaşattı. Festivalin ücüncü eseri ise dünyaca ünlü 'Kuğu Gölü' balesi olacak. Bale eseri, 20 Eylül Cuma akşamı saat 21.00’de, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.
Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğünce bu yıl 31'incisi düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin 'Aida' operasından sonraki ikinci eseri, 'Opera Gala Gecesi' oldu.

haberimizvar.net- Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestranca sahnelenen ' Opera Gala Gecesi'nde soprano Çiğdem Soyarslan, soprano Dilan Ayata, mezzosoprano Ezgi Karakaya, bariton Faik Mansuroğlu ile tenor Mert Süngü solist sanatçılar olarak sahnedeki yerlerini aldı.

Şefliğini Lorenzo Castriota’nın üstlendiği konserde, ünlü besteciler Puccini, Verdi, Mozart, Lehar, Gounod, Cilea, Bizet, Rossini, Mascagni ile Donizetti'nin eserlerinden oluşan geniş bir repertuar izleyicinin beğenisine sunuldu.

' Opera Gala Gecesi’ni Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu ile Danimarka Opera Hedeland Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Henrik Dahl de izledi. Solist opera sanatçıları ile orkestra, tarihi tiyatroyu dolduran yerli ve yabancı izleyicilere müzik dolu bir gece yaşattı.

Festivalin ücüncü eseri ise dünyaca ünlü 'Kuğu Gölü' balesi olacak. Bale eseri, 20 Eylül Cuma akşamı saat 21.00’de, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.