Tabela yine değişti

EKONOMİ 24.09.2024 - 10:01, Güncelleme: 24.09.2024 - 10:01
 

Tabela yine değişti

Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarındaki değişkenliği izlemekte zorlanıyor. Akaryakıt istasyonlarında tabela yine değişti. Benzine bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 40 kuruş zam yapıldı. Mazot fiyatında zam ya da indirim şimdilik söz konusu değil.

haberimizvar.net- Akaryakıt fiyatlarındaki indirim ve zamları milyonlarca araç sahibi izlemekte zorlanıyor. 24 Eylül 2024 Salı sabahında bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Benzine 1 lira 40 kuruş zam yapıldı, zamlı fiyat tabelalara yansıdı. Benzine son olarak 1.83 kuruş indirim gelmişti. Motorin (mazot) fiyatında ise şimdilik herhangi bir zam ya da indirim söz konusu değil. Edinilen bilgilere göre, yılbaşından bu yana akaryakıt fiyatlarında 93 kez revize (güncelleme) yapıldı. Bu güncellemenin yüzde 48'i zam olarak pompaya yansıtıldı. Son zam öncesi benzinin vergisi fiyatı 23.33 lira idi. Bu tutarın üzerine önce 11.30 lira ÖTV ekleniyor ve benzinin litresi 34 lira 63 kuruşa çıkıyor. Bu vergili tutara bir de yüzde 20 KDV eklenince benzenin fiyatı 41 lira 55 kuruşa ulaşıyor. ÖTV üzerinden de KDV hesaplandığı için aslında 39 lira 30 kuruş olması gereken benzinin litresi vatandaşa 2 lira 30 kuruş daha pahalıya satılıyor.
Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarındaki değişkenliği izlemekte zorlanıyor. Akaryakıt istasyonlarında tabela yine değişti. Benzine bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 40 kuruş zam yapıldı. Mazot fiyatında zam ya da indirim şimdilik söz konusu değil.

haberimizvar.net- Akaryakıt fiyatlarındaki indirim ve zamları milyonlarca araç sahibi izlemekte zorlanıyor. 24 Eylül 2024 Salı sabahında bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Benzine 1 lira 40 kuruş zam yapıldı, zamlı fiyat tabelalara yansıdı. Benzine son olarak 1.83 kuruş indirim gelmişti. Motorin (mazot) fiyatında ise şimdilik herhangi bir zam ya da indirim söz konusu değil. Edinilen bilgilere göre, yılbaşından bu yana akaryakıt fiyatlarında 93 kez revize (güncelleme) yapıldı. Bu güncellemenin yüzde 48'i zam olarak pompaya yansıtıldı.

Son zam öncesi benzinin vergisi fiyatı 23.33 lira idi. Bu tutarın üzerine önce 11.30 lira ÖTV ekleniyor ve benzinin litresi 34 lira 63 kuruşa çıkıyor. Bu vergili tutara bir de yüzde 20 KDV eklenince benzenin fiyatı 41 lira 55 kuruşa ulaşıyor. ÖTV üzerinden de KDV hesaplandığı için aslında 39 lira 30 kuruş olması gereken benzinin litresi vatandaşa 2 lira 30 kuruş daha pahalıya satılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.