Doyran HES'e karşı ayaklandı

YEREL 02.10.2024 - 14:51, Güncelleme: 02.10.2024 - 14:51
 

Doyran HES'e karşı ayaklandı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Doyran deresi üzerinde yapılması planlanan HES'e karşı bölge halkı ayaklandı. Bölgede geçimini tarımla sağlayan 12 mahalleye büyük darbe vuracak HES için 8 Ekim'de yapılacak ÇED toplantısı öncesinde vatandaşlar projenin iptal edilmesini istiyor

haberimizvar.net- Doyran ve Geyikbayırı mahalleleri sınırlarında Doyran Enerji A.Ş. tarafından yapılması planlanan Doyran Regülatörü ve hidroelektrik santrali projesi ile ilgili çevresel etki değerlendirme sürecinin başlaması ile ilgili halkın görüşlerine açıldığı duyuruldu. Halk arasında büyük bir tedirginliğe yol açan bu duyuru ile 11 mahalle muhtarı partimizin de içinde bulunduğu siyasi partilere dilekçe ile  taleplerini bildirmişlerdir. HES projesine karşı olduklarını anlatan yöre halkı, Bölgenin doğa cenneti olarak bilindiğini, aynı zamanda seracılık faaliyetlerinin çok yaygın olduğu, hatta içme sularının geçtiği bazı yerlerde Yaban hayatı varlığını sürdürdüğü, 12000 dönüm arazinin bu su havzasının hayati öneme haiz olduğunu, Bu su havzasında etkileşimli kar suyu mineralinin bulunduğu bu cennet köşesinin bu proje ile yok edilmesine izin vermeyi halkımız düşünmemektedir. İyi Parti olarak halkımızın temel önceliği bizimde önceliğimizdir. Bu cennet köşesinin sularının çekilerek daha önce ülkemizin değişik yörelerinde çölleşmeye , yapılan HES sonucu suyu kesilen çölleşen arazileri gördükçe bizler bu kötü rüyayla karşılaşmak istemiyoruz. İyi Parti olarak bu proje halkımızın ve ülkemizin yararına bir proje değildir. İyi Parti olarak tarıma böyle bir darbe indireceğini düşündüğümüz bu projenin bir an önce , yapılması için harcanan mesailerin  sonlandırılmasını istiyoruz.  İyi Parti  olarak doğal hayata darbe indirilmesine şiddetle karşıyız. İyi Parti olarak yöre halkımızın bu çığlığına kulak veriyor ve bu projeden acilen vazgeçin diyoruz. Bizler herne şart altında olursa olsun halkımızın yanındayız. Yemyeşil doğası ile binlerce ziyaretçi ağırlayan Doyran göleti'nin de kurumaya terk edileceği endişesini taşıyoruz. Huzur veren manzarası ile binlerce ziyaretçisi olan bu göletimiz de bu HES sayesinde kurumaya terk edilecektir. Tarımsal faaliyetlerin devam edebilmesi ve doğal dengenin korunması ve su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesini arzu ediyoruz. İyi Parti olarak Yaşam damarımızın yok olmasına izin vermeyeceğiz. İyi Parti  olarak bu projenin yapılmasından vazgeçilmesini yöre halkı adına  talep ediyoruz.
Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Doyran deresi üzerinde yapılması planlanan HES'e karşı bölge halkı ayaklandı. Bölgede geçimini tarımla sağlayan 12 mahalleye büyük darbe vuracak HES için 8 Ekim'de yapılacak ÇED toplantısı öncesinde vatandaşlar projenin iptal edilmesini istiyor

haberimizvar.net-  Doyran ve Geyikbayırı mahalleleri sınırlarında Doyran Enerji A.Ş. tarafından yapılması planlanan Doyran Regülatörü ve hidroelektrik santrali projesi ile ilgili çevresel etki değerlendirme sürecinin başlaması ile ilgili halkın görüşlerine açıldığı duyuruldu.
Halk arasında büyük bir tedirginliğe yol açan bu duyuru ile 11 mahalle muhtarı partimizin de içinde bulunduğu siyasi partilere dilekçe ile  taleplerini bildirmişlerdir.

HES projesine karşı olduklarını anlatan yöre halkı, Bölgenin doğa cenneti olarak bilindiğini, aynı zamanda seracılık faaliyetlerinin çok yaygın olduğu, hatta içme sularının geçtiği bazı yerlerde Yaban hayatı varlığını sürdürdüğü, 12000 dönüm arazinin bu su havzasının hayati öneme haiz olduğunu, Bu su havzasında etkileşimli kar suyu mineralinin bulunduğu bu cennet köşesinin bu proje ile yok edilmesine izin vermeyi halkımız düşünmemektedir.

İyi Parti olarak halkımızın temel önceliği bizimde önceliğimizdir. Bu cennet köşesinin sularının çekilerek daha önce ülkemizin değişik yörelerinde çölleşmeye , yapılan HES sonucu suyu kesilen çölleşen arazileri gördükçe bizler bu kötü rüyayla karşılaşmak istemiyoruz.
İyi Parti olarak bu proje halkımızın ve ülkemizin yararına bir proje değildir. İyi Parti olarak tarıma böyle bir darbe indireceğini düşündüğümüz bu projenin bir an önce , yapılması için harcanan mesailerin  sonlandırılmasını istiyoruz. 
İyi Parti  olarak doğal hayata darbe indirilmesine şiddetle karşıyız.

İyi Parti olarak yöre halkımızın bu çığlığına kulak veriyor ve bu projeden acilen vazgeçin diyoruz.
Bizler herne şart altında olursa olsun halkımızın yanındayız. Yemyeşil doğası ile binlerce ziyaretçi ağırlayan Doyran göleti'nin de kurumaya terk edileceği endişesini taşıyoruz.
Huzur veren manzarası ile binlerce ziyaretçisi olan bu göletimiz de bu HES sayesinde kurumaya terk edilecektir.

Tarımsal faaliyetlerin devam edebilmesi ve doğal dengenin korunması ve su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesini arzu ediyoruz.
İyi Parti olarak Yaşam damarımızın yok olmasına izin vermeyeceğiz.
İyi Parti  olarak bu projenin yapılmasından vazgeçilmesini yöre halkı adına  talep ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.