aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat

Manavgat-Çardak Barajı'nda su tutma töreni yapıldı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.11.2024 - 18:53, Güncelleme: 04.11.2024 - 18:56
 

Manavgat-Çardak Barajı'nda su tutma töreni yapıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) koordinesinde yürütülen sulama projesi kapsamında inşa edilen Çardak Barajı'nda su tutma toplantısı yapılıyor.

haberimizvar.net- Tarım ve Orman Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü'nün faaliyete devam etmesi Çardak Barajı'nda su tutma töreni yapıldı. Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin'in yanı sıra Antalya milletvekilleri, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, DSİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, siyasi parti temsilcileri ve katıldı. 'BARAJLAR, ÜLKEMİZİN SİGORTASIDIR' Törende yaptığı konuşmada su tarım ve enerji üretimi açısından artış olduğunu söyleyen Vali Şahin, "Bu depolama tesisleri birer sigorta görevi görüyor. Kış boyunca suyu tutarak, yazın sulama sulama tarımın hizmetini sunuyoruz. Bu barajlar yalnızca sulama değil, enerji için de bir pil gibi çalışıyor Suyu muhafaza edip, ihtiyaç olduğunda elektrik dönüştürerek hizmet veriyor. Hem yerli kaynak seçeneği hem de ithal edilen gaz ve kömür gibi zararlara maruz kalmıyoruz. 'SU KAYNAKLARIMIZIN HER DAMLASINI KORUYALIM' Vali Şahin, "Türkiye, su büyük bölümünü enerjiye çevirmiş durumda. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, Fırat ve Dicle nehirlerinin üzerinde yapılan barajlar ve GAP Projesi ile Harran Ovası yeşillendi. Bu projeler sayesinde Türkiye'nin korunmasında yeşillendi. Dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Ancak sonuçta bir sonuç var. O nedenle her damla suyun değerini bilelim. Suyumuzu ancak damla damla kullanırsak, umutla bakabiliriz" diye konuştu. Vali Hulusi Şahin, konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte buton seçeneği baraj kapaklarını su tutmak üzere kapatıldı. Manavgat Çardak Barajı, 7 milyon 500 bin metreküp su depolama hacmine sahip olup, tarımda modern su sağlanmasını yaygınlaştırarak tarım arazilerini taşkın risklerine karşı finanse etmektedir. Temelden 43,5 metrelik baraj, 10 bin 630 dekar araziyi sulayacak ve 6 MW kurulu güç ile yıllık 11,5 GWh enerji üretilecek. Projenin ülke ekonomisine yıllık olarak 252 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor. 
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) koordinesinde yürütülen sulama projesi kapsamında inşa edilen Çardak Barajı'nda su tutma toplantısı yapılıyor.

haberimizvar.net- Tarım ve Orman Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü'nün faaliyete devam etmesi Çardak Barajı'nda su tutma töreni yapıldı. Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin'in yanı sıra Antalya milletvekilleri, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, DSİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, siyasi parti temsilcileri ve katıldı.

'BARAJLAR, ÜLKEMİZİN SİGORTASIDIR'

Törende yaptığı konuşmada su tarım ve enerji üretimi açısından artış olduğunu söyleyen Vali Şahin, "Bu depolama tesisleri birer sigorta görevi görüyor. Kış boyunca suyu tutarak, yazın sulama sulama tarımın hizmetini sunuyoruz. Bu barajlar yalnızca sulama değil, enerji için de bir pil gibi çalışıyor Suyu muhafaza edip, ihtiyaç olduğunda elektrik dönüştürerek hizmet veriyor. Hem yerli kaynak seçeneği hem de ithal edilen gaz ve kömür gibi zararlara maruz kalmıyoruz.

'SU KAYNAKLARIMIZIN HER DAMLASINI KORUYALIM'

Vali Şahin, "Türkiye, su büyük bölümünü enerjiye çevirmiş durumda. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, Fırat ve Dicle nehirlerinin üzerinde yapılan barajlar ve GAP Projesi ile Harran Ovası yeşillendi. Bu projeler sayesinde Türkiye'nin korunmasında yeşillendi. Dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Ancak sonuçta bir sonuç var. O nedenle her damla suyun değerini bilelim. Suyumuzu ancak damla damla kullanırsak, umutla bakabiliriz" diye konuştu.

Vali Hulusi Şahin, konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte buton seçeneği baraj kapaklarını su tutmak üzere kapatıldı.

Manavgat Çardak Barajı, 7 milyon 500 bin metreküp su depolama hacmine sahip olup, tarımda modern su sağlanmasını yaygınlaştırarak tarım arazilerini taşkın risklerine karşı finanse etmektedir. Temelden 43,5 metrelik baraj, 10 bin 630 dekar araziyi sulayacak ve 6 MW kurulu güç ile yıllık 11,5 GWh enerji üretilecek. Projenin ülke ekonomisine yıllık olarak 252 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.