aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat

Yapay zekanın medya sektöründeki önemi anlatıldı

YEREL 10.04.2025 - 16:15, Güncelleme: 10.04.2025 - 16:15
 

Yapay zekanın medya sektöründeki önemi anlatıldı

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği “Kariyer ve İstihdam Günleri” etkinliğinde, Yönetmen ve Dijital İçerik Üreticisi Ozan Sihay, yapay zekanın tarihsel gelişimini ve günümüzde video ve grafik alanındaki yenilikçi çözümlerini katılımcılara aktardı.

haberimizvar.net- Türkiye’nin genç yeteneklerinden biri olarak tanınan, Yönetmen ve Dijital İçerik Üreticisi Ozan Sihay, Kepez Belediyesi’nin  “Kariyer ve İstihdam Günleri”nin konuğu oldu. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde Sihay, yapay zekanın medya sektöründeki önemine dikkat çekti. Seminerde, fotoğraf ve videonun artık teknolojisiz düşünülemeyeceğini belirterek, “Yapay zeka ile birlikte işler daha da hızlanıyor. Şu an fotoğraf ve videolarda yapay zeka kullanmak zorundayız. Kendi projelerimde bunu hızlı bir şekilde entegre ediyorum. Üretken yapay zeka dediğimizde görsel, ses ve video gibi tasarımsal üretimleri yapabilen yapay zekadan bahsediyoruz” dedi. FARK ETMEDEN YAPAY ZEKA KULLANIYORUZ Yapay zekanın son üç yılda hayatımıza yoğun bir şekilde girdiğini vurgulayan Sihay, “Artık yapay zekayı kullanmak zorunda kalacağız. Farkında olmadan hayatımızda zaten yapay zekayı kullanıyoruz. Örneğin, yol tarifini veren sistem ya da internet üzerinden verdiğiniz yemek siparişi bir yapay zeka uygulamasıdır” diye konuştu. HERKES YAPAY ZEKA KULLANACAK Yapay zekanın geleceği hakkında da konuşan Sihay, “Nasıl elektriğe ve suya para ödüyorsak, yapay zekaya da ödemek zorunda kalacağız. Şu anda interneti kullanmayan yoksa, gelecekte yapay zekayı da hayatımızı kolaylaştırmak için hepimiz kullanacağız” dedi. 2. DÜNYA SAVAŞI GERÇEĞİ Sihay, yapay zekanın tarihsel kökenlerine de değindi. 2. Dünya Savaşı’na kadar giden bir geçmişi olduğunu belirterek, “Nazi Almanyası tarafından şifrelenen ve çözülen mesajları anlamak amacıyla kullanılan Enigma makinesi, yapay zekanın tarihsel bir örneğidir. Bu sistemi kırmak için Amerikalılar, Alan Turing tarafından geliştirilen ‘Bombe’ cihazını kullandılar. Bu gelişmeler tarihçiler tarafından savaşın 2-3 yıl erken bitmesine sebep olarak gösteriliyor” diye konuştu. YAPAY ZEKA KIŞI 1950'lerde Alan Turing’in “Turing Testi”ni geliştirdiğini belirten Sihay, yapay zekanın ilk adımlarının atılmaya başlandığını ancak o dönemde teknolojinin geri olduğuna dikkat çekti. "Bu dönemde teknik açıdan birçok şey yapılamazken, ilerleyen yıllarda yapay zeka ile ilgili önemli adımlar atıldı. Bu süreç  ‘yapay zeka kışı’ olarak adlandırıldı” dedi. Seminerin sonunda Sihay, günümüz teknolojisinin daha güçlü donanımlarla yapay zeka çalışmalarını mümkün kıldığını ve bu alandaki gelişmelerin hız kazandığını ifade etti.
Kepez Belediyesi’nin düzenlediği “Kariyer ve İstihdam Günleri” etkinliğinde, Yönetmen ve Dijital İçerik Üreticisi Ozan Sihay, yapay zekanın tarihsel gelişimini ve günümüzde video ve grafik alanındaki yenilikçi çözümlerini katılımcılara aktardı.

haberimizvar.net- Türkiye’nin genç yeteneklerinden biri olarak tanınan, Yönetmen ve Dijital İçerik Üreticisi Ozan Sihay, Kepez Belediyesi’nin  “Kariyer ve İstihdam Günleri”nin konuğu oldu. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde Sihay, yapay zekanın medya sektöründeki önemine dikkat çekti. Seminerde, fotoğraf ve videonun artık teknolojisiz düşünülemeyeceğini belirterek, “Yapay zeka ile birlikte işler daha da hızlanıyor. Şu an fotoğraf ve videolarda yapay zeka kullanmak zorundayız. Kendi projelerimde bunu hızlı bir şekilde entegre ediyorum. Üretken yapay zeka dediğimizde görsel, ses ve video gibi tasarımsal üretimleri yapabilen yapay zekadan bahsediyoruz” dedi.

FARK ETMEDEN YAPAY ZEKA KULLANIYORUZ

Yapay zekanın son üç yılda hayatımıza yoğun bir şekilde girdiğini vurgulayan Sihay, “Artık yapay zekayı kullanmak zorunda kalacağız. Farkında olmadan hayatımızda zaten yapay zekayı kullanıyoruz. Örneğin, yol tarifini veren sistem ya da internet üzerinden verdiğiniz yemek siparişi bir yapay zeka uygulamasıdır” diye konuştu.

HERKES YAPAY ZEKA KULLANACAK

Yapay zekanın geleceği hakkında da konuşan Sihay, “Nasıl elektriğe ve suya para ödüyorsak, yapay zekaya da ödemek zorunda kalacağız. Şu anda interneti kullanmayan yoksa, gelecekte yapay zekayı da hayatımızı kolaylaştırmak için hepimiz kullanacağız” dedi.

2. DÜNYA SAVAŞI GERÇEĞİ

Sihay, yapay zekanın tarihsel kökenlerine de değindi. 2. Dünya Savaşı’na kadar giden bir geçmişi olduğunu belirterek, “Nazi Almanyası tarafından şifrelenen ve çözülen mesajları anlamak amacıyla kullanılan Enigma makinesi, yapay zekanın tarihsel bir örneğidir. Bu sistemi kırmak için Amerikalılar, Alan Turing tarafından geliştirilen ‘Bombe’ cihazını kullandılar. Bu gelişmeler tarihçiler tarafından savaşın 2-3 yıl erken bitmesine sebep olarak gösteriliyor” diye konuştu.

YAPAY ZEKA KIŞI

1950'lerde Alan Turing’in “Turing Testi”ni geliştirdiğini belirten Sihay, yapay zekanın ilk adımlarının atılmaya başlandığını ancak o dönemde teknolojinin geri olduğuna dikkat çekti. "Bu dönemde teknik açıdan birçok şey yapılamazken, ilerleyen yıllarda yapay zeka ile ilgili önemli adımlar atıldı. Bu süreç  ‘yapay zeka kışı’ olarak adlandırıldı” dedi.

Seminerin sonunda Sihay, günümüz teknolojisinin daha güçlü donanımlarla yapay zeka çalışmalarını mümkün kıldığını ve bu alandaki gelişmelerin hız kazandığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.