aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat

CHP Gerenlik Koyu için Kaş'ta

YEREL 26.04.2025 - 13:25, Güncelleme: 26.04.2025 - 13:42
 

CHP Gerenlik Koyu için Kaş'ta

Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Gerenlik Koyu’nda yapılması planlanan proje, bölge halkı ve çevre örgütleri tarafından protesto ediliyor. Doğal sit alanı statüsündeki koyda düzenlenen eyleme CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya milletvekilleri ile birlikte bölge halkı destek verdi.

haberimizvar.net- CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Killetvekilleri ile birlikte Gerenlik Koyu’nda yaptıkları açıklamalarda; Bakanlar Kurulu Kararı ile 5 Şubat 2018 yılında “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak ilan edilen Gerenlik Koyu ile Kaş Patara’nın en değerli yerinde halkın kullanımında olan 1. Derece Sit ve ÖÇK bölgesinde 77 bin metrekarelik orman arazisi “Konaklamasız Orman Parkı” adı altında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılmasını sert bir dille eleştirdi. KAMACI'DAN AÇIKLAMA CHP PM Üyesi Niyazi Şen, Milletvekilleri Aliye Coşar, Cavit Arı, Aykut Kaya, Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, ilçe yöneticileri, Kaş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Murat Okoy ile birlikte açıklamalarda bulunan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, şunları söyledi: “Bu kararları kimler alıyor. Bu kararlar herhalde ayet olarak yukarıdan gelmiyor. Bu kararları alan bir siyasi parti var onun üyeleri var böyle kupon arazileri İstanbul'da, Antalya'da Antalya'nın çeşitli bölgelerinde masa başında buluyorlar ve orayı kendileri için bir üst konumuna getiriyorlar. Bu arazileri bulmaya devam edecekler biz de bunlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Neden bunları toptan bitirmiyoruz. Hep beraber olup da sadece Gerenlik için değil, Antalya'nın bu başka yerlerindeki Taş ocağı için, göletler için değil, bunları tüm alanlarda Türkiye'ye verdikleri zararları ve adaletsizlikleri haksızlıkları, yolsuzlukları, hırsızlıkları, bir anda niye bitiremiyoruz?  Bizim bunu bitirecek gücümüz var. Önümüzdeki günlerde sandık gelecek. Bakın bir imza kampanyası başlattık. Belki daha bu imza kampanyasına katılmayan arkadaşlarımızda vardır.  ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ Amacımız; demokratik yollardan gelen bir partiyi, demokratik yollardan iktidardan indirmektir. Amacımız; insanlara yaşanabilir bir çevre hazırlayacak bir iktidara götürmek hepimizin boynunun borcu. Burada yaşayanlar bizler değiliz çocuklarımız var. Daha iyi yerlerde yaşayabilirler. Burası Ankara'dan gelenlerin  alacağı bir alan değildir. Bu alan Kalkan ve çevresindeki köylerin mahallelerin kendilerini denizde buluşturacağı bir alan o yüzden hepsini onlar alacaklar. Antalya'nın çeşitli yerlerinde Bu şekilde kiralamalarla denize ulaşmak için hepsini kapattılar otellerin arasında alanlar bırakıldı tamamen vatandaşı denizle arasını kapattılar. Kimse de o bölgeyi aşamıyor niye öyle bir düzen kurmuşlar ki kime gitsen kime şikayet etsen onlardan yana tavır alıyor. O yüzden önce bu kararları alan siyasilerin değişmesini sağlayalım. Hep birlikte doğa için, insan için, çevre için, gelecek bir iktidarı sizlerin desteğiyle iktidara getirelim var mısınız? Varsak bu işi başarabiliriz.”
Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Gerenlik Koyu’nda yapılması planlanan proje, bölge halkı ve çevre örgütleri tarafından protesto ediliyor. Doğal sit alanı statüsündeki koyda düzenlenen eyleme CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya milletvekilleri ile birlikte bölge halkı destek verdi.

haberimizvar.net-  CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Killetvekilleri ile birlikte Gerenlik Koyu’nda yaptıkları açıklamalarda; Bakanlar Kurulu Kararı ile 5 Şubat 2018 yılında “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak ilan edilen Gerenlik Koyu ile Kaş Patara’nın en değerli yerinde halkın kullanımında olan 1. Derece Sit ve ÖÇK bölgesinde 77 bin metrekarelik orman arazisi “Konaklamasız Orman Parkı” adı altında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılmasını sert bir dille eleştirdi.

KAMACI'DAN AÇIKLAMA
CHP PM Üyesi Niyazi Şen, Milletvekilleri Aliye Coşar, Cavit Arı, Aykut Kaya, Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, ilçe yöneticileri, Kaş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Murat Okoy ile birlikte açıklamalarda bulunan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, şunları söyledi:

“Bu kararları kimler alıyor. Bu kararlar herhalde ayet olarak yukarıdan gelmiyor. Bu kararları alan bir siyasi parti var onun üyeleri var böyle kupon arazileri İstanbul'da, Antalya'da Antalya'nın çeşitli bölgelerinde masa başında buluyorlar ve orayı kendileri için bir üst konumuna getiriyorlar. Bu arazileri bulmaya devam edecekler biz de bunlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Neden bunları toptan bitirmiyoruz.

Hep beraber olup da sadece Gerenlik için değil, Antalya'nın bu başka yerlerindeki Taş ocağı için, göletler için değil, bunları tüm alanlarda Türkiye'ye verdikleri zararları ve adaletsizlikleri haksızlıkları, yolsuzlukları, hırsızlıkları, bir anda niye bitiremiyoruz?  Bizim bunu bitirecek gücümüz var. Önümüzdeki günlerde sandık gelecek. Bakın bir imza kampanyası başlattık. Belki daha bu imza kampanyasına katılmayan arkadaşlarımızda vardır. 

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ
Amacımız; demokratik yollardan gelen bir partiyi, demokratik yollardan iktidardan indirmektir. Amacımız; insanlara yaşanabilir bir çevre hazırlayacak bir iktidara götürmek hepimizin boynunun borcu. Burada yaşayanlar bizler değiliz çocuklarımız var. Daha iyi yerlerde yaşayabilirler. Burası Ankara'dan gelenlerin  alacağı bir alan değildir. Bu alan Kalkan ve çevresindeki köylerin mahallelerin kendilerini denizde buluşturacağı bir alan o yüzden hepsini onlar alacaklar. Antalya'nın çeşitli yerlerinde Bu şekilde kiralamalarla denize ulaşmak için hepsini kapattılar otellerin arasında alanlar bırakıldı tamamen vatandaşı denizle arasını kapattılar. Kimse de o bölgeyi aşamıyor niye öyle bir düzen kurmuşlar ki kime gitsen kime şikayet etsen onlardan yana tavır alıyor. O yüzden önce bu kararları alan siyasilerin değişmesini sağlayalım. Hep birlikte doğa için, insan için, çevre için, gelecek bir iktidarı sizlerin desteğiyle iktidara getirelim var mısınız? Varsak bu işi başarabiliriz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.