'Kaçakları neden yıkmadın' şikayeti

YEREL 26.09.2024 - 14:01, Güncelleme: 26.09.2024 - 14:01
 

'Kaçakları neden yıkmadın' şikayeti

Antalya'da CHP'li Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım hakkında Kundu ve Kemerağzı'ndaki kaçak yapıları yıkmadığı gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na çok sayıda şikayet dilekçesi verildiği bildiriliyor. Aksu Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, söz konusu kaçak yapılar için yıkım kararı alındığını ancak yürütmeyi durdurma kararları ile yıkımların önlendiği belirtildi.

haberimizvar.net- Antalya Aksu’da 31 Mart seçimlerinin ardından göreve başlayan CHP’li Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın ilk icraatları arasında kaçak yapılarla mücadele etmek oldu. Başkan Yıldırım yol haritasını Halil Şahin döneminde kaçak olarak yapıldığını iddia ettiği Kundu ve Kemerağzı’ndaki kaçak yapıları yıkarak başlattı. Bölgede bir haftaya yakın süren kaçak yapı operasyonlarında çok sayıda kaçak yapı yıkıldı ya da kaldırıldı. Bir süre sonra ise Kemerağzı ve Kundu’da ticaret yapan onlarca kişi kaçak yapıların birçoğunun çeşitli nedenlerle yıkılmadığını belirterek başkanlık makamına çıktı. Esnaf, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından bilgilendirildi.  “KİMSE İSTEDİĞİ GİBİ HAREKET EDEMEZ” Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Hukuki süreç devam ediyor. Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından bölgedeki tüm kaçak işyerlerinin aynı anda kaldırılması için yıkım ihalesi yapılacak. Bu zamanda yıkım ve cezalara karşı başlatılan hukuki süreç de tamamlanmış olur. Belediye olarak yasal olmayan bir düzenin sürmesine izin vermeyiz. 2025 yılı Kundu ve Kemerağzı için sorunsuz bir yıl olacak. Esnafımızın istek ve taleplerini anlıyoruz. Kanunsuzluğun önüne geçilmesini istiyorlar. Biz de göreve geldiğimizde bu sorunları görerek işlem başlattık. Bizim yönetimimizde Aksu’da kimse istediği gibi hareket edemez. Kimse bize ‘yasal olmayan işlere karıştı’ diyemez. Esnafımız rahat olsun. Her şey yasalar dahilinde kanuna uygun yapılacak” sözlerine yer vermişti.  SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR Sürecin ardından Aksu Belediyesi ekipleri tarafından turizm bölgesinde çok sayıda kaçak yapının kaldırılarak yıkıldığı ifade edilirken birçok yapının ise devam ettiği kaydedildi. Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre kaçak yapıları yıkmak için belediyeyi göreve davet eden turizm esnafı, yaptıkları çağrıya bir karşılık alamayınca Antalya Adliyesinin yolunu tuttu. Cumhuriyet savcılığına verilen şikayet dilekçesinde Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Uludağ, Zabıta Müdürü Hasan Kilit’in ismi verildi.  “KAÇAK YAPILAR KAYITLILARI GEÇTİ” Kemerağzı-Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Mehmet Emin Özdoğan, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın seçim vaatlerini yerine getirmediğini ileri sürdü. Aksu Belediyesinden kaçak yapılara süre verildiğini hatırlatan Özdoğan, “Aksu Belediyesinin yıkım yapılması için bir süre verildi. Esnaf iş yapamıyor, haksız bir rekabet ortamı var. Daha önce 300-400 tane vergisini veren dükkân varken, kaçak dükkan sayıları bunları geçti. Esnafımız zor günler geçiriyor. Bu kaçak yapıların kaldırılmasını talep ediyoruz. Bizim esnafımız vergisini vererek ayakta durmaya çalışıyor. Diğer tarafta ise ne vergi var ne de kayıt. Turizm bölgesinde böyle bir oluşumu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.    (Antalya Gündem Gazetesi)
Antalya'da CHP'li Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım hakkında Kundu ve Kemerağzı'ndaki kaçak yapıları yıkmadığı gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na çok sayıda şikayet dilekçesi verildiği bildiriliyor. Aksu Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, söz konusu kaçak yapılar için yıkım kararı alındığını ancak yürütmeyi durdurma kararları ile yıkımların önlendiği belirtildi.

haberimizvar.net- Antalya Aksu’da 31 Mart seçimlerinin ardından göreve başlayan CHP’li Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın ilk icraatları arasında kaçak yapılarla mücadele etmek oldu. Başkan Yıldırım yol haritasını Halil Şahin döneminde kaçak olarak yapıldığını iddia ettiği Kundu ve Kemerağzı’ndaki kaçak yapıları yıkarak başlattı. Bölgede bir haftaya yakın süren kaçak yapı operasyonlarında çok sayıda kaçak yapı yıkıldı ya da kaldırıldı. Bir süre sonra ise Kemerağzı ve Kundu’da ticaret yapan onlarca kişi kaçak yapıların birçoğunun çeşitli nedenlerle yıkılmadığını belirterek başkanlık makamına çıktı. Esnaf, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından bilgilendirildi. 

“KİMSE İSTEDİĞİ GİBİ HAREKET EDEMEZ”
Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Hukuki süreç devam ediyor. Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından bölgedeki tüm kaçak işyerlerinin aynı anda kaldırılması için yıkım ihalesi yapılacak. Bu zamanda yıkım ve cezalara karşı başlatılan hukuki süreç de tamamlanmış olur. Belediye olarak yasal olmayan bir düzenin sürmesine izin vermeyiz. 2025 yılı Kundu ve Kemerağzı için sorunsuz bir yıl olacak. Esnafımızın istek ve taleplerini anlıyoruz. Kanunsuzluğun önüne geçilmesini istiyorlar. Biz de göreve geldiğimizde bu sorunları görerek işlem başlattık. Bizim yönetimimizde Aksu’da kimse istediği gibi hareket edemez. Kimse bize ‘yasal olmayan işlere karıştı’ diyemez. Esnafımız rahat olsun. Her şey yasalar dahilinde kanuna uygun yapılacak” sözlerine yer vermişti. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Sürecin ardından Aksu Belediyesi ekipleri tarafından turizm bölgesinde çok sayıda kaçak yapının kaldırılarak yıkıldığı ifade edilirken birçok yapının ise devam ettiği kaydedildi. Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre kaçak yapıları yıkmak için belediyeyi göreve davet eden turizm esnafı, yaptıkları çağrıya bir karşılık alamayınca Antalya Adliyesinin yolunu tuttu. Cumhuriyet savcılığına verilen şikayet dilekçesinde Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Uludağ, Zabıta Müdürü Hasan Kilit’in ismi verildi. 

“KAÇAK YAPILAR KAYITLILARI GEÇTİ”
Kemerağzı-Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Mehmet Emin Özdoğan, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın seçim vaatlerini yerine getirmediğini ileri sürdü. Aksu Belediyesinden kaçak yapılara süre verildiğini hatırlatan Özdoğan, “ Aksu Belediyesinin yıkım yapılması için bir süre verildi. Esnaf iş yapamıyor, haksız bir rekabet ortamı var. Daha önce 300-400 tane vergisini veren dükkân varken, kaçak dükkan sayıları bunları geçti. Esnafımız zor günler geçiriyor. Bu kaçak yapıların kaldırılmasını talep ediyoruz. Bizim esnafımız vergisini vererek ayakta durmaya çalışıyor. Diğer tarafta ise ne vergi var ne de kayıt. Turizm bölgesinde böyle bir oluşumu kabul etmemiz mümkün değil” dedi. 

 

(Antalya Gündem Gazetesi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.