Öldüren moda!

GÜNDEM 26.09.2024 - 11:50, Güncelleme: 26.09.2024 - 11:41
 

Öldüren moda!

Ünlü sanatçı Metin Arolat'ın sahnede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi dikkatleri halk arasında 'sarı serum' veya 'atom' olarak bilinen ve son dönemde moda haline gelen 'doping' ya da 'güzellik serumu' olarak talep edilen gıda takviyelerine çevrildi.

haberimizvar.net- Ünlü sanatçının sahnede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi, özellikle sosyetede ve sanat çevrelerinde kullanımı moda haline gelen 'sarı serum' ya da 'atom' olarak bilinen vitamin takviyeleri için uyarılar da gelmeye başladı. Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Tuğrul Erbaylar, sarı seruma karşı vatandaşları uyararak, söz konusu serumların hastane dışı ve tıbbi olmayan nedenlerle kullanılmaması gerektiğini belirtti. Erbaylar, halk arasında  pandremi döneminde başlayan ve moda haline gelen sarı serum 'doping' veya 'güzellik serumu' olarak da talep edilen bu gıda takviyeleri için şu uyarılarda bulundu: "Hastane dışı ortamlarda bu serumların içine birtakım vitaminler veya ne olduğunu bilmediğimiz maddeler katılabilir. Bu maddelere bağlı olarak alerjik reaksiyonlar görülebilir. Uygulayan kişi dozunu ayarlamayabilir veya damar açma işleminde zarar verebilir. Dolaşysıyla bu sağlık personeli olmayan kişilerin uygulamaması gereken bir girişimdir. Bunun bir moda olarak veya doping gibi gideyim de bir serum taktırayım şeklinde uygulanması doğru değil. Bunlar belirli bir tıbbi koşullarda ve sağlık personeli tarafından uygulanması gereken işlemlerdir."    
Ünlü sanatçı Metin Arolat'ın sahnede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi dikkatleri halk arasında 'sarı serum' veya 'atom' olarak bilinen ve son dönemde moda haline gelen 'doping' ya da 'güzellik serumu' olarak talep edilen gıda takviyelerine çevrildi.

haberimizvar.net- Ünlü sanatçının sahnede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi, özellikle sosyetede ve sanat çevrelerinde kullanımı moda haline gelen 'sarı serum' ya da 'atom' olarak bilinen vitamin takviyeleri için uyarılar da gelmeye başladı. Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Tuğrul Erbaylar, sarı seruma karşı vatandaşları uyararak, söz konusu serumların hastane dışı ve tıbbi olmayan nedenlerle kullanılmaması gerektiğini belirtti. Erbaylar, halk arasında  pandremi döneminde başlayan ve moda haline gelen sarı serum 'doping' veya 'güzellik serumu' olarak da talep edilen bu gıda takviyeleri için şu uyarılarda bulundu:

"Hastane dışı ortamlarda bu serumların içine birtakım vitaminler veya ne olduğunu bilmediğimiz maddeler katılabilir. Bu maddelere bağlı olarak alerjik reaksiyonlar görülebilir. Uygulayan kişi dozunu ayarlamayabilir veya damar açma işleminde zarar verebilir. Dolaşysıyla bu sağlık personeli olmayan kişilerin uygulamaması gereken bir girişimdir. Bunun bir moda olarak veya doping gibi gideyim de bir serum taktırayım şeklinde uygulanması doğru değil. Bunlar belirli bir tıbbi koşullarda ve sağlık personeli tarafından uygulanması gereken işlemlerdir."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.