Rekabet gücünüzü artırın

YAŞAM 21.07.2024 - 12:29, Güncelleme: 21.07.2024 - 12:29
 

Rekabet gücünüzü artırın

EKİPDER Yönetim Kurulu Üyesi Mali Müşavir Ali Aydın, dijitalleşen dünyada, muhasebe ve vergi süreçlerinin dijital platformlara taşınmasının, işletmelerin verimliliğini artırmak ve uyumluluk süreçlerini kolaylaştırmak adına çok önemli olduğunu söyledi. Aydın, “Dijitalleşmenin sunduğu avantajlarla, işletmeler rekabet gücünü çok kolay artırabilir ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyebilir” dedi.

haberimizvar.net-Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Kurucu Üyelerinden olan Yönetim Kurulu Üyesi Mali Müşavir Ali Aydın, e-defter süreçleri ve dijitalleşmenin önemi konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Günümüzün hızla dijitalleşen dünyasında, muhasebe ve vergi süreçlerinin dijital platformlara taşınmasının, işletmelerin verimliliğini artırmak ve uyumluluk süreçlerini kolaylaştırmak adına büyük önem taşıdığının altını çizen Aydın, “E-Defter uygulaması, bu dönüşümün en kritik bileşenlerinden biridir. E-Defter, işletmelerin yevmiye defteri ve büyük defter gibi zorunlu defterlerini dijital ortamda tutmalarını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem, kağıt israfını azaltarak çevreye katkıda bulunmakta, arşivleme ve erişim süreçlerini kolaylaştırarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlamaktadır. Ayrıca, vergi daireleri ve denetim kuruluşları ile olan süreçlerde şeffaflık ve doğruluk ilkesini pekiştirmektedir” dedi.   DİJİTALLEŞMEYİ ÖNEMSEYİN İşletmelerin vakit kaybetmeden dijitalleşmenin sunduğu avantajlardan faydalanması gerektiğini de ifade eden Aydın, “Bu dijital dönüşüm sürecinde, işletmelerin yasal mevzuata uyum sağlamaları ve gerekli teknik altyapıyı kurmaları büyük önem arz etmektedir. E-Defter uygulaması, veri güvenliği ve doğruluğu konusunda da ileri düzeyde çözümler sunarak, işletmelerin mali kayıtlarını daha güvenilir bir şekilde yönetmelerine olanak tanımaktadır. Dijitalleşmenin sunduğu bu avantajlardan faydalanarak, işletmelerin rekabet gücünü artırmaları ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemeleri mümkün olacaktır. E-Defter süreçlerini başarıyla yürüten işletmeler, sadece bugünün değil, yarının iş dünyasında da önemli bir yer edinmeyi başaracaklardır” diye konuştu.
EKİPDER Yönetim Kurulu Üyesi Mali Müşavir Ali Aydın, dijitalleşen dünyada, muhasebe ve vergi süreçlerinin dijital platformlara taşınmasının, işletmelerin verimliliğini artırmak ve uyumluluk süreçlerini kolaylaştırmak adına çok önemli olduğunu söyledi. Aydın, “Dijitalleşmenin sunduğu avantajlarla, işletmeler rekabet gücünü çok kolay artırabilir ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyebilir” dedi.

haberimizvar.net-Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Kurucu Üyelerinden olan Yönetim Kurulu Üyesi Mali Müşavir Ali Aydın, e-defter süreçleri ve dijitalleşmenin önemi konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Günümüzün hızla dijitalleşen dünyasında, muhasebe ve vergi süreçlerinin dijital platformlara taşınmasının, işletmelerin verimliliğini artırmak ve uyumluluk süreçlerini kolaylaştırmak adına büyük önem taşıdığının altını çizen Aydın, “E-Defter uygulaması, bu dönüşümün en kritik bileşenlerinden biridir. E-Defter, işletmelerin yevmiye defteri ve büyük defter gibi zorunlu defterlerini dijital ortamda tutmalarını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem, kağıt israfını azaltarak çevreye katkıda bulunmakta, arşivleme ve erişim süreçlerini kolaylaştırarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlamaktadır. Ayrıca, vergi daireleri ve denetim kuruluşları ile olan süreçlerde şeffaflık ve doğruluk ilkesini pekiştirmektedir” dedi.
 
DİJİTALLEŞMEYİ ÖNEMSEYİN


İşletmelerin vakit kaybetmeden dijitalleşmenin sunduğu avantajlardan faydalanması gerektiğini de ifade eden Aydın, “Bu dijital dönüşüm sürecinde, işletmelerin yasal mevzuata uyum sağlamaları ve gerekli teknik altyapıyı kurmaları büyük önem arz etmektedir. E-Defter uygulaması, veri güvenliği ve doğruluğu konusunda da ileri düzeyde çözümler sunarak, işletmelerin mali kayıtlarını daha güvenilir bir şekilde yönetmelerine olanak tanımaktadır. Dijitalleşmenin sunduğu bu avantajlardan faydalanarak, işletmelerin rekabet gücünü artırmaları ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemeleri mümkün olacaktır. E-Defter süreçlerini başarıyla yürüten işletmeler, sadece bugünün değil, yarının iş dünyasında da önemli bir yer edinmeyi başaracaklardır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.