Sürpriz yaşanmadı

EKONOMİ 23.07.2024 - 14:54, Güncelleme: 23.07.2024 - 15:29
 

Sürpriz yaşanmadı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, piyasaların nefesini tutarak beklediği faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de tuttu.

haberimizvar.net- Piyasaların nefesini tutarak beklediği faiz kararı açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de tuttu. Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50'de tutması ile birlikte bazı çevrelerin sürpriz olacak iddiaları da çürütülmüş oldu. Ekonomistlerin bir bölümü enflasyonun düşmesinin ardından faiz indirimi geleceği tahminleri tutmazken, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bu söylentilere temkinli yaklaşım göstermişti. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayı politika faizi için beklenen açıklamayı yaptı, beklentilere paralel olarak politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, piyasaların nefesini tutarak beklediği faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de tuttu.

haberimizvar.net- Piyasaların nefesini tutarak beklediği faiz kararı açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de tuttu. Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50'de tutması ile birlikte bazı çevrelerin sürpriz olacak iddiaları da çürütülmüş oldu.

Ekonomistlerin bir bölümü enflasyonun düşmesinin ardından faiz indirimi geleceği tahminleri tutmazken, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bu söylentilere temkinli yaklaşım göstermişti. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayı politika faizi için beklenen açıklamayı yaptı, beklentilere paralel olarak politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.