Üç kadının sanat heyecanı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.09.2024 - 11:07, Güncelleme: 07.09.2024 - 11:10
 

Üç kadının sanat heyecanı

Antalyalı sanat aşığı üç kadın bir olup seramik, tezhip ve minyatür dallarında sanat atölyesi açtı, sanatseverleri 'ilk heyecanımız' dedikleri kutlama sergisinde buluşturdu.

haberimizvar.net- Antalya Müzesi Sanat Galerisi'nde açılan 'İnce Bir Çizgi Var' adlı serginin açılış kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Yılmaz, sergi sahibi sanatçılar Damla Onsoy, Nalan Kanat, Sevcan Ören Doğan birlikte kesti. Başkan Yardımcısı Yılmaz, yetenek ve sanatlarını birleştirip '3 Kadın' anlamındaki '3 K Sanat' isimli atölye açan sanatçıları kutladı, "Her alanda başarılı olan kadınlarımız sanatta da varlar, sanatı da renklendiriyorlar" dedi. Serginin küratörleri Yeşim Ertan ve Vildan Özsoy da katılımcılara sergilenen eserler hakkında bilgi verdi. "Atölyemizde geleneksel sanatlarımızın zamansız güzelliklerini günümüzle buluşturuyoruz" diyen Damla Onsoy, Nalan Kanat ve Sevcan Ören Doğan, ortak açıklamada şunları söyledi: "Biz üç kadın sanatçı olarak, farklı disiplinlerde sanatları yorumluyoruz, yaşamınıza estetik katıyoruz. Her birimiz, sanatın farklı yönlerini temsil ediyoruz; seramiğin toprağa hayat veren dokusunu, tezhibin sabırla işlenmiş desenlerini ve minyatürün incelikli hikayelerini gözler önüne seriyoruz. Ortak paydamız ise, her sanat dalının içinde saklı olan o 'ince çizgi'dir. Bu çizgi, bizi birbirimize bağlayan, geleneksel ile modern sanatları harmanlayan ve her eserimizde kendini hissettiren bir bağ oldu." Ana temasını ince çizgilerle çalışılmış 'Piri Reis Haritaları'nın oluşturduğu sergide özenle, sabırla işlenmiş rengarenk seramik objeler, tezhip ve minyatür tablolar yer aldı. Sanatçı ve sanatseverlerin ilgisinin yoğun olduğu sergi 18 Eylül Çarşamba gününe kadar açık kalacak.
Antalyalı sanat aşığı üç kadın bir olup seramik, tezhip ve minyatür dallarında sanat atölyesi açtı, sanatseverleri 'ilk heyecanımız' dedikleri kutlama sergisinde buluşturdu.

haberimizvar.net-  Antalya Müzesi Sanat Galerisi'nde açılan 'İnce Bir Çizgi Var' adlı serginin açılış kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Yılmaz, sergi sahibi sanatçılar Damla Onsoy, Nalan Kanat, Sevcan Ören Doğan birlikte kesti. Başkan Yardımcısı Yılmaz, yetenek ve sanatlarını birleştirip '3 Kadın' anlamındaki '3 K Sanat' isimli atölye açan sanatçıları kutladı, "Her alanda başarılı olan kadınlarımız sanatta da varlar, sanatı da renklendiriyorlar" dedi.

Serginin küratörleri Yeşim Ertan ve Vildan Özsoy da katılımcılara sergilenen eserler hakkında bilgi verdi.

"Atölyemizde geleneksel sanatlarımızın zamansız güzelliklerini günümüzle buluşturuyoruz" diyen Damla Onsoy, Nalan Kanat ve Sevcan Ören Doğan, ortak açıklamada şunları söyledi:

"Biz üç kadın sanatçı olarak, farklı disiplinlerde sanatları yorumluyoruz, yaşamınıza estetik katıyoruz. Her birimiz, sanatın farklı yönlerini temsil ediyoruz; seramiğin toprağa hayat veren dokusunu, tezhibin sabırla işlenmiş desenlerini ve minyatürün incelikli hikayelerini gözler önüne seriyoruz. Ortak paydamız ise, her sanat dalının içinde saklı olan o 'ince çizgi'dir. Bu çizgi, bizi birbirimize bağlayan, geleneksel ile modern sanatları harmanlayan ve her eserimizde kendini hissettiren bir bağ oldu."

Ana temasını ince çizgilerle çalışılmış 'Piri Reis Haritaları'nın oluşturduğu sergide özenle, sabırla işlenmiş rengarenk seramik objeler, tezhip ve minyatür tablolar yer aldı.

Sanatçı ve sanatseverlerin ilgisinin yoğun olduğu sergi 18 Eylül Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.