Üçağız ihalesi yargıya taşınıyor

YEREL 25.06.2024 - 16:53, Güncelleme: 25.06.2024 - 17:14
 

Üçağız ihalesi yargıya taşınıyor

Hükümet tepkilere kulak tıkadı Antalya'nın Demre ilçesi Üçağız Mahallesi iskelesi ihalesi yapıldı. Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, Anadolu Yatçılık şirketinin 27 milyon lira bedelle kazandığı ihaleye belediye olarak dava açacaklarını söyledi. Başkan Duran, "Üçağız halkı olarak hukuksal ve kamusal alanda mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

haberimizvar.net- Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kamuoyundaki yoğun tepkilere rağmen Antalya'nın Demre ilçesi Üçağız Mahallesi İskelesi'nin ihalesini yaptı. Bölge halkının ekmek parasını kazandığı Üçağız İskelesi ihalesini 10 yıllığına 27 milyon lira bedelle Anadolu Yatçılık firması kazandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nde yapılan ihaleye Demre Belediyesi de katıldı, Belediye Başkanı Fahri Duran, ihaleye 8 milyon 200 bin liralık teklif verdiklerini belirterek ihaleyi 27 milyon liralık teklifle Anadolu Yatçılık şirketinin kazandığını söyledi. Üçağız ihalesine katılacağı iddia edilen Muğla Çevre Koruma Vakfı'nın (MUÇEV) ihaleye katılmayı dikkat çekti. Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, Üçağız köyünün teknelerinin bağlandığı iskeleyi ranta kurban vermeyeceklerini vurgulayarak, ihaleyi yargıya taşıyıp, dava açacaklarını belirtti. Üçağız halkı olarak haklı mücadelelerini hukuksal ve kamusal alanda sürdüreceklerini bildirdi. Kamuoyunun yakından izlediği Üçağız İskelesi 2017 yılında MUÇEV kiralanmış, bölge halkının ve çevreci kuruluşların tepkise üzerine iptal edilmişti. Rant heveslilerinin ağzını sulandıran iskele 2020 yılında bir kez daha MUÇEV'e kiralandı. Dönemin Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya yönetimi kiralamanın iptali için açtığı davayı kazanmıştı.
Hükümet tepkilere kulak tıkadı Antalya'nın Demre ilçesi Üçağız Mahallesi iskelesi ihalesi yapıldı. Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, Anadolu Yatçılık şirketinin 27 milyon lira bedelle kazandığı ihaleye belediye olarak dava açacaklarını söyledi. Başkan Duran, "Üçağız halkı olarak hukuksal ve kamusal alanda mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

haberimizvar.net- Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kamuoyundaki yoğun tepkilere rağmen Antalya'nın Demre ilçesi Üçağız Mahallesi İskelesi'nin ihalesini yaptı. Bölge halkının ekmek parasını kazandığı Üçağız İskelesi ihalesini 10 yıllığına 27 milyon lira bedelle Anadolu Yatçılık firması kazandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nde yapılan ihaleye Demre Belediyesi de katıldı, Belediye Başkanı Fahri Duran, ihaleye 8 milyon 200 bin liralık teklif verdiklerini belirterek ihaleyi 27 milyon liralık teklifle Anadolu Yatçılık şirketinin kazandığını söyledi. Üçağız ihalesine katılacağı iddia edilen Muğla Çevre Koruma Vakfı'nın (MUÇEV) ihaleye katılmayı dikkat çekti.

Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, Üçağız köyünün teknelerinin bağlandığı iskeleyi ranta kurban vermeyeceklerini vurgulayarak, ihaleyi yargıya taşıyıp, dava açacaklarını belirtti. Üçağız halkı olarak haklı mücadelelerini hukuksal ve kamusal alanda sürdüreceklerini bildirdi.

Kamuoyunun yakından izlediği Üçağız İskelesi 2017 yılında MUÇEV kiralanmış, bölge halkının ve çevreci kuruluşların tepkise üzerine iptal edilmişti. Rant heveslilerinin ağzını sulandıran iskele 2020 yılında bir kez daha MUÇEV'e kiralandı. Dönemin Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya yönetimi kiralamanın iptali için açtığı davayı kazanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.