Üniversite yemekhanesine yüzde 115 zam

EĞİTİM 19.07.2024 - 14:29, Güncelleme: 19.07.2024 - 14:29
 

Üniversite yemekhanesine yüzde 115 zam

Akdeniz Üniversitesi yemekhanesini yüzde 115 oranında zam yapıldı, zammın bütçelerine büyük darbe vurduğunu belirten öğrenciler isyan etti..

haberimizvar.net- Antalya Akdeniz Üniversitesi yemekhanesine yüzde 115 zam geldi, öğrenciler isyan etti. Fahiş zamla öğrenci bütçelerine büyük zam gelirken, günde iki öğün yemek yiyen bir öğrencinin aylık yemek gideri 2 bin 700 liraya çıktı. Ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) 2 bin lira burs ya da kredi olan bir öğrencinin bütçesinde aylık 700 liralık açık meydana geldi. Hayat pahalılığı ve sürekli artan eğitim masrafları nedeniyle borç batağına sürüklenen Akdeniz Üniversitesi öğrencileri sorunlarına çözüm üretilmesini bekliyor. YEMEKHANEDE ÇİFTE STANDART Akdeniz Üniversitesi yemekhanesine yapılan yüzde 115 zam öğrencileri perişan ederken, üniversite personeline ayrıcalık yapılarak daha düşük yemek ücreti alınması adaletsizlik olarak yorumlanıyor. Akdeniz Üniversitesi çalışanları ek göstergelerine göre günlük 55 lira arasında değişen yemek parası ödüyorlar.
Akdeniz Üniversitesi yemekhanesini yüzde 115 oranında zam yapıldı, zammın bütçelerine büyük darbe vurduğunu belirten öğrenciler isyan etti..

haberimizvar.net- Antalya Akdeniz Üniversitesi yemekhanesine yüzde 115 zam geldi, öğrenciler isyan etti. Fahiş zamla öğrenci bütçelerine büyük zam gelirken, günde iki öğün yemek yiyen bir öğrencinin aylık yemek gideri 2 bin 700 liraya çıktı.

Ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) 2 bin lira burs ya da kredi olan bir öğrencinin bütçesinde aylık 700 liralık açık meydana geldi. Hayat pahalılığı ve sürekli artan eğitim masrafları nedeniyle borç batağına sürüklenen Akdeniz Üniversitesi öğrencileri sorunlarına çözüm üretilmesini bekliyor.

YEMEKHANEDE ÇİFTE STANDART

Akdeniz Üniversitesi yemekhanesine yapılan yüzde 115 zam öğrencileri perişan ederken, üniversite personeline ayrıcalık yapılarak daha düşük yemek ücreti alınması adaletsizlik olarak yorumlanıyor. Akdeniz Üniversitesi çalışanları ek göstergelerine göre günlük 55 lira arasında değişen yemek parası ödüyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.