Uysal stant açtı

SİYASET 06.09.2024 - 10:35, Güncelleme: 06.09.2024 - 11:59
 

Uysal stant açtı

CHP'de 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı' Başkent Ankara'da yapılıyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bir sürprize imza atarak tüzük kurultayının yapıldığı ATO Congresium önünde 'Amasız fakatsız tam demokratik tüzük önerisi imza standı' açtı.

haberimizvar.net- CHP'de 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı' olarak adlandırılan tüzük kurultayı Ankara'da başladı. CHP'nin kuruluş tarihi olan 9 Eylül Pazartesi günü sona erecek olan kurultayda ön seçim başta olmak üzere yoğun ve uzun tartışmaların olacağı tahmin edilen kurultayda önergeler için imza toplama çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATO Congresium'da yapılan tüzük kurultayı öncesi bir sürprize imza attı ve kurultayın başlamasından önce salonun girişine, 'Amasız fakatsız tam demokratik tüzük önerisi imza standı açtı. Uysal, tüzük kongresi öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP için tam demokratik yeni bir tüzük hazırlığında olduklarını duyurmuş, adayların belirlenmesinde genel merkez kontenjanının yüzde 3 olmasını ve temel prensip olarak adayların ön seçimle belirlenmesinin tüzükte yer almasını önermişti. Paylaşımında "Kurultay delegeliğinden kaynaklanan demokratik hakkımızı kullanıyoruz" diyen Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir karşı çıkış değil, parti içinde herhangi bir grupla ortak hareket değil, CHP'den yanayız, Türkiye'den yanayız" ifadelerine yer vermişti.  Tüzük kurultayının yapıldığı mekanın önünde stant açan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, tüzük için şu önerilerde de bulunmuştu: "Parti Meclisi (PM) 100 kişiye çıkarılmalı. PM'de gençlik ve kadın kolları başkanlarının da oy hakkı olmalı. MYK üyelerinin 3'te 2'si uzmanlık alanlarına göre PM'de oylamayla seçilmeli"
CHP'de 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı' Başkent Ankara'da yapılıyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bir sürprize imza atarak tüzük kurultayının yapıldığı ATO Congresium önünde 'Amasız fakatsız tam demokratik tüzük önerisi imza standı' açtı.

haberimizvar.net- CHP'de 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı' olarak adlandırılan tüzük kurultayı Ankara'da başladı. CHP'nin kuruluş tarihi olan 9 Eylül Pazartesi günü sona erecek olan kurultayda ön seçim başta olmak üzere yoğun ve uzun tartışmaların olacağı tahmin edilen kurultayda önergeler için imza toplama çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATO Congresium'da yapılan tüzük kurultayı öncesi bir sürprize imza attı ve kurultayın başlamasından önce salonun girişine, 'Amasız fakatsız tam demokratik tüzük önerisi imza standı açtı. Uysal, tüzük kongresi öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP için tam demokratik yeni bir tüzük hazırlığında olduklarını duyurmuş, adayların belirlenmesinde genel merkez kontenjanının yüzde 3 olmasını ve temel prensip olarak adayların ön seçimle belirlenmesinin tüzükte yer almasını önermişti.

Paylaşımında "Kurultay delegeliğinden kaynaklanan demokratik hakkımızı kullanıyoruz" diyen Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir karşı çıkış değil, parti içinde herhangi bir grupla ortak hareket değil, CHP'den yanayız, Türkiye'den yanayız" ifadelerine yer vermişti.  Tüzük kurultayının yapıldığı mekanın önünde stant açan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, tüzük için şu önerilerde de bulunmuştu: "Parti Meclisi (PM) 100 kişiye çıkarılmalı. PM'de gençlik ve kadın kolları başkanlarının da oy hakkı olmalı. MYK üyelerinin 3'te 2'si uzmanlık alanlarına göre PM'de oylamayla seçilmeli"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.