YKS sonuçları açıklandı

EĞİTİM 16.07.2024 - 10:18, Güncelleme: 16.07.2024 - 10:18
 

YKS sonuçları açıklandı

3 milyonu aşkın adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları açıklardı. Üniversite adayları sınav sonuçlarına göre tercih işlemlerine başlayacak. ÖSYM, tercih işlemleri için Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu da internet sitesinden yayımladı.

haberimizvar.net- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıkladı.  ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla ÖSYM'de basın toplantısı düzenledi. Ersoy, YKS değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını belirterek, adayların sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerini bildirdi. ÖSYM, 2024-YKS kapsamında 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran'da Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumlarını gerçekleştirmişti. YKS'ye 3 milyon 120 bin 878 aday başvurmuştu. Adaylar, sınav sonuçlarına göre tercih işlemlerine başlayacak. ÖSYM, tercih işlemleri için Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Tercih Kılavuzu'nu da internet sitesinden yayımladı.  1'İNCİLER 5 İLDEN ÇIKTI ÖSYM Başkanı Ersoy, sınav alanlarına göre birinci olan adayları açıklayarak, "Temel Yeterlilik Testi birincimiz Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi'nden Süleyman Mete Genç, Alan Yeterlilik Testleri birincilerimiz eşit ağırlıkta Galatasaray Lisesi'nden Berra Kuruş, sayısalda Cemil Meriç, Elazığ Fen Lisesi'nden Arda Taşdemir, sözel alanında ise Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi'nden Fatih Emre Düzcan birinci olmuştur" dedi. Yabancı Dil Testi birincilerini de paylaşan Ersoy, Almanca'da Kabataş Erkek Lisesi'nden Sevgi Kırmızıbekmez, Arapça'da Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Yusuf Salih Orhan, Fransızca'da Çapa Fen Lisesi'nden Yunus Emre Aydoğan, İngilizce'de İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden Mehmet Alp Güneş, Rusça'da Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi'nden Safiye Yaşar'ın birinci olduğunu açıkladı. Ersoy, sınav sonucunu öğrenen adaylardan, sonuç sayfasında aşırı yük oluşmaması ve tüm adayların sonucunu rahatça öğrenmesi için sonuç açıklama sayfasına bir daha bir daha girmemelerini istedi.
3 milyonu aşkın adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları açıklardı. Üniversite adayları sınav sonuçlarına göre tercih işlemlerine başlayacak. ÖSYM, tercih işlemleri için Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu da internet sitesinden yayımladı.

haberimizvar.net- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıkladı. 

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024- YKS sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla ÖSYM'de basın toplantısı düzenledi. Ersoy, YKS değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını belirterek, adayların sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerini bildirdi.

ÖSYM, 2024- YKS kapsamında 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran'da Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumlarını gerçekleştirmişti. YKS'ye 3 milyon 120 bin 878 aday başvurmuştu.

Adaylar, sınav sonuçlarına göre tercih işlemlerine başlayacak. ÖSYM, tercih işlemleri için Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Tercih Kılavuzu'nu da internet sitesinden yayımladı. 

1'İNCİLER 5 İLDEN ÇIKTI
ÖSYM Başkanı Ersoy, sınav alanlarına göre birinci olan adayları açıklayarak, "Temel Yeterlilik Testi birincimiz Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi'nden Süleyman Mete Genç, Alan Yeterlilik Testleri birincilerimiz eşit ağırlıkta Galatasaray Lisesi'nden Berra Kuruş, sayısalda Cemil Meriç, Elazığ Fen Lisesi'nden Arda Taşdemir, sözel alanında ise Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi'nden Fatih Emre Düzcan birinci olmuştur" dedi.

Yabancı Dil Testi birincilerini de paylaşan Ersoy, Almanca'da Kabataş Erkek Lisesi'nden Sevgi Kırmızıbekmez, Arapça'da Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Yusuf Salih Orhan, Fransızca'da Çapa Fen Lisesi'nden Yunus Emre Aydoğan, İngilizce'de İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden Mehmet Alp Güneş, Rusça'da Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi'nden Safiye Yaşar'ın birinci olduğunu açıkladı.

Ersoy, sınav sonucunu öğrenen adaylardan, sonuç sayfasında aşırı yük oluşmaması ve tüm adayların sonucunu rahatça öğrenmesi için sonuç açıklama sayfasına bir daha bir daha girmemelerini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.