aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat

Yol bahane rant şahane

YEREL 18.02.2025 - 15:00, Güncelleme: 18.02.2025 - 15:03
 

Yol bahane rant şahane

Antalya'nın batısında doğaya ve tarihsel mirasa telafisi olanaksız zararlar vereceği ileri sürülen ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca başlatılan ÇED sürecine olumlu kararı verilen Finike-Demre-Kaş-Kalkan otoyol projesine tepkiler her geçen gün artıyor. Karara karşı Kaş Kültür ve Çevre Derneği, Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şubesi, Doğa Derneği, Finike Toraçder ve 127 vatandaş davacı oldu. Davacıların vekili Avukat Tuncay Koç, "Projenin gerçek amacı servet aktarımı sağlamak ve ilerde Demre-Kaş-Kalkan arasındaki doğal güzellikleri ve denizi gören yamaçları hızla imara ve ranta açmaktır" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'nın batısında doğaya ve tarihsel mirasa telafisi olanaksız zarar vereceği ileri sürülen Finike-Demre-Kaş-Kalkan otoyol projesine tepkiler giderek artıyor. 2021 yılında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ÇED  sürecine olur kararı verilerek planlanan otoyolun mevcut kıyı yolu ile temel farkının Demre-Kalkan arasındaki çift şeritli yolun 15 dakika kısalması ile birlikte saatlik hızının artması olarak gösteriliyor. Duble yolun Antalya'nın batısında duble yıkıma neden olacağı belirtilirken, olumlu ÇED kararına karşı Kaş Kültür ve Çevre Derneği, Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şubesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Doğa Derneği, Finike Toraçder yanında 127 yurttaşın davacı olduğu bildiriliyor. Davacıların avukatlığını üstlenen ünlü çevreci Avukat Tuncay Koç, otoyol projenin asıl amacının servet aktarımı, imar ve rant olduğunu belirterek, "Alanda yaklaşık 1600 dönüm tarım ve zeytinlik arazi kamulaştırılacak ve yok olacaktır. Arazisi kamulaştırılacak köylülerle ilgili ÇED raporunda tek satır kamulaştırma bedeliyle ekonominin canlanacağı ifadesidir. Otoyolun geçeceği sahada 7000 hektar orman arazisi karayollarına tahsis edilecek ve rapora göre 66 bin 73 orman ağacı kesilecektir. 11 arkeolojik sit, 9 koruma alanına doğrudan ya da dolaylı olarak zarar verecektir. Bu sit'lerin bir kısmı (Kaputaş Doğal SİT Alanı ve Myra Arkeolojik SİT alanı gibi) 1. Derecede SİT statüsünde bulunmaktadır. Yolun geçeceği hatta 22'si endemik 454 bitki cinsi projeden zarar görecektir. Bölgede topoğrafya ikiye bölünecek ve yaban hayatının alanı daralacaktır. Demre'de örtü altı tarım, Finike'de coğrafi işaretli Finike Portakalı üretiminin yapıldığı kıymetli tarım alanları ve zeytinlikler zarar görecektir" dedi. PROJENİN GERÇEK AMACI DENİZİ GÖREN YAMAÇLARI İMARA VE RANTA AÇMAKTIR Yıkım projesine karşı dava açan 127 yurttaş adına açıklama yapan çevreci avukat Tuncay Koç, otoyol projesinin gerçek amacının Antalya'nın batısında denizi gören yamaçların imara ve ranta açılması olduğunu öne sürdü. Tuncay Koç, şunları söyledi: "Yol yapımı yarma çalışmalarında 19 milyon metreküp hafriyat ortaya çıkacak, bu hafriyatın inşa fazlası 8 milyon metreküpü üç ilçeye dökülecektir. Üç ilçede de bu büyüklükte döküm alanı bulunmamaktadır. Yol yapı çalışmaları sırasında tozlanma, patlama ile bölge florası ve yeraltı suları zarar görecektir. Görünüşte yol projesi olan projenin gerçek amacı servet aktarımı sağlamak ve ilerde Demre-Kaş-Kalkan arasında doğal güzellikleri ve denizi gören yamaçları hızla imara ve ranta açmaktır. Gerçek davacıların onbinleri bulduğu, bu davayı bölge halkıyla beraber yürüteceğimizi, adil bir yargılanma için davayı kamuoyunun takibinin şart olduğunu bilgilerinize sunarız."
Antalya'nın batısında doğaya ve tarihsel mirasa telafisi olanaksız zararlar vereceği ileri sürülen ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca başlatılan ÇED sürecine olumlu kararı verilen Finike-Demre-Kaş-Kalkan otoyol projesine tepkiler her geçen gün artıyor. Karara karşı Kaş Kültür ve Çevre Derneği, Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şubesi, Doğa Derneği, Finike Toraçder ve 127 vatandaş davacı oldu. Davacıların vekili Avukat Tuncay Koç, "Projenin gerçek amacı servet aktarımı sağlamak ve ilerde Demre-Kaş-Kalkan arasındaki doğal güzellikleri ve denizi gören yamaçları hızla imara ve ranta açmaktır" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'nın batısında doğaya ve tarihsel mirasa telafisi olanaksız zarar vereceği ileri sürülen Finike-Demre-Kaş-Kalkan otoyol projesine tepkiler giderek artıyor. 2021 yılında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ÇED  sürecine olur kararı verilerek planlanan otoyolun mevcut kıyı yolu ile temel farkının Demre-Kalkan arasındaki çift şeritli yolun 15 dakika kısalması ile birlikte saatlik hızının artması olarak gösteriliyor. Duble yolun Antalya'nın batısında duble yıkıma neden olacağı belirtilirken, olumlu ÇED kararına karşı Kaş Kültür ve Çevre Derneği, Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şubesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Doğa Derneği, Finike Toraçder yanında 127 yurttaşın davacı olduğu bildiriliyor.

Davacıların avukatlığını üstlenen ünlü çevreci Avukat Tuncay Koç, otoyol projenin asıl amacının servet aktarımı, imar ve rant olduğunu belirterek, "Alanda yaklaşık 1600 dönüm tarım ve zeytinlik arazi kamulaştırılacak ve yok olacaktır. Arazisi kamulaştırılacak köylülerle ilgili ÇED raporunda tek satır kamulaştırma bedeliyle ekonominin canlanacağı ifadesidir. Otoyolun geçeceği sahada 7000 hektar orman arazisi karayollarına tahsis edilecek ve rapora göre 66 bin 73 orman ağacı kesilecektir. 11 arkeolojik sit, 9 koruma alanına doğrudan ya da dolaylı olarak zarar verecektir. Bu sit'lerin bir kısmı (Kaputaş Doğal SİT Alanı ve Myra Arkeolojik SİT alanı gibi) 1. Derecede SİT statüsünde bulunmaktadır. Yolun geçeceği hatta 22'si endemik 454 bitki cinsi projeden zarar görecektir. Bölgede topoğrafya ikiye bölünecek ve yaban hayatının alanı daralacaktır. Demre'de örtü altı tarım, Finike'de coğrafi işaretli Finike Portakalı üretiminin yapıldığı kıymetli tarım alanları ve zeytinlikler zarar görecektir" dedi.

PROJENİN GERÇEK AMACI DENİZİ GÖREN YAMAÇLARI İMARA VE RANTA AÇMAKTIR

Yıkım projesine karşı dava açan 127 yurttaş adına açıklama yapan çevreci avukat Tuncay Koç, otoyol projesinin gerçek amacının Antalya'nın batısında denizi gören yamaçların imara ve ranta açılması olduğunu öne sürdü. Tuncay Koç, şunları söyledi: "Yol yapımı yarma çalışmalarında 19 milyon metreküp hafriyat ortaya çıkacak, bu hafriyatın inşa fazlası 8 milyon metreküpü üç ilçeye dökülecektir. Üç ilçede de bu büyüklükte döküm alanı bulunmamaktadır. Yol yapı çalışmaları sırasında tozlanma, patlama ile bölge florası ve yeraltı suları zarar görecektir. Görünüşte yol projesi olan projenin gerçek amacı servet aktarımı sağlamak ve ilerde Demre-Kaş-Kalkan arasında doğal güzellikleri ve denizi gören yamaçları hızla imara ve ranta açmaktır. Gerçek davacıların onbinleri bulduğu, bu davayı bölge halkıyla beraber yürüteceğimizi, adil bir yargılanma için davayı kamuoyunun takibinin şart olduğunu bilgilerinize sunarız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.