Haziran'ın zam şampiyonu limon

EKONOMİ 02.07.2024 - 14:34, Güncelleme: 02.07.2024 - 14:34
 

Haziran'ın zam şampiyonu limon

Her şeyin ateş pahası olduğu süreçte Antalya'da bile 1 kilosu 80 liraya satılan limon Haziran ayının zam şampiyonu oldu. Şubat ayında bahçede kilogramı 1 liraya kadar düşen limonun fiyatının yüzde 65.7 oranında artması üreticinin de tüketicinin de tepkisini çekiyor.

haberimizvar.net- Sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan limonun kilogramının pazarlarda ve marketlerde 80 liraya katar yükselmesi üreticinin de tüketicinin de tepkisini çekiyor. Şubat ayında bahçe 1 liraya düşen limonun kilogramının en çok üretildiği bölge konumundaki Antalya'da bile yüzde 65.7 oranında artarak 80 liraya satılıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği de limonu Haziran ayının zam şampiyonu olarak ilan etti. Üretici, narenciye sezonunun başında kilosu 1 liraya kadar düştüğü için para kazandırmıyor diyerek limon ağaçlarını kesip ürün değişikliğine gitmişti. Zincir marketlerde limonun fiyatının 75-80 lira bandında olduğu gören üreticiler büyük şaşkınlık yaşıyor. Limonun zam şampiyonluğu yürüyüşü kilosunun 20 liraya yükseldiği Mart ayında başladı. Nisan'da kilosu  25 liraya satılan 1 kilogram limon Mayıs ayında 35 liraya gördü, Haziran ayında ise 50 liradan başlayarak 80 liraya kadar çıkarak zam şampiyonluğu unvanını aldı.
Her şeyin ateş pahası olduğu süreçte Antalya'da bile 1 kilosu 80 liraya satılan limon Haziran ayının zam şampiyonu oldu. Şubat ayında bahçede kilogramı 1 liraya kadar düşen limonun fiyatının yüzde 65.7 oranında artması üreticinin de tüketicinin de tepkisini çekiyor.

haberimizvar.net- Sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan limonun kilogramının pazarlarda ve marketlerde 80 liraya katar yükselmesi üreticinin de tüketicinin de tepkisini çekiyor. Şubat ayında bahçe 1 liraya düşen limonun kilogramının en çok üretildiği bölge konumundaki Antalya'da bile yüzde 65.7 oranında artarak 80 liraya satılıyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği de limonu Haziran ayının zam şampiyonu olarak ilan etti. Üretici, narenciye sezonunun başında kilosu 1 liraya kadar düştüğü için para kazandırmıyor diyerek limon ağaçlarını kesip ürün değişikliğine gitmişti. Zincir marketlerde limonun fiyatının 75-80 lira bandında olduğu gören üreticiler büyük şaşkınlık yaşıyor.

Limonun zam şampiyonluğu yürüyüşü kilosunun 20 liraya yükseldiği Mart ayında başladı. Nisan'da kilosu  25 liraya satılan 1 kilogram limon Mayıs ayında 35 liraya gördü, Haziran ayında ise 50 liradan başlayarak 80 liraya kadar çıkarak zam şampiyonluğu unvanını aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.