Çarban'dan Milli Emlak'a tepki

YEREL 02.07.2024 - 14:38, Güncelleme: 02.07.2024 - 14:38
 

Çarban'dan Milli Emlak'a tepki

Milli Emlak tarafından Finike'deki bazı arazilerin TOKİ'ye devredilerek, satışı için ihaleye çıkarılmasına CHP Finike İlçe Başkanı Uygar Çarban sert tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Finike İlçe Başkanı Uygar Çarban, Finike’deki Milli Emlak tarafından Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredilerek ihaleye çıkarılan arsalara tepki gösterdi. Finike’nin taşına, toprağına her zaman sahip çıkmaya çalıştıklarını söyleyen Çarban, yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istediklerini dile getirdi. YAPILAN DÜPEDÜZ FİNİKE HALKININ HAKKINI YEMEKTİR Finike’de Milli Emlak üzerinden bulunan deniz manzaralı villa arsaları TOKİ’ye devredilerek ihaleye çıkarıldı. İhalenin TOKİ üzerinden yapılmasının Finike’ye hiçbir getirisi olmadığını dile getiren CHP İlçe Başkanı Uygar Çarban, “Bu yapılan düpedüz ilçe halkının hakkını yemektir” dedi. İhalenin Milli Emlak üzerinden yapılmasında Finike Belediyesi’ne satışın yüzde 40’ının geleceğini ancak TOKİ üzerinden yapılınca belediyenin gelir elde edemediğini ifade eden Başkan Çarban, “Bu yapılanın partimizin olduğu belediyelerin elini güçsüzleştirmek, gelirlerinden mahrum etmek için iktidar tarafından bilerek ve isteyerek yapıldığını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. BELEDİYELERİMİZİ GÜÇSÜZLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR İlçe topraklarının gelirlerinden ilçenin en ufak bir pay bile alamamasını Finikelilerin hakkının gasp edilmesi olarak değerlendiren Başkan Uygar Çarban, “AKP iktidarı artık o kadar bencilleşmiştir ki vatandaşının çıkarlarını düşüneceğine sadece partizanlık ve kendi çıkarlarını düşünmektedirler. CHP’li belediyelerimizi bu şekilde zayıflatacağını ve güçsüzleştireceğini düşünmektedirler. Finike Belediye’miz ve Başkanımız Mustafa Geyikçi, tüm bu zorluklara rağmen vatandaşlarımızın memnuniyeti için birçok çalışmaya imza attı." "2019 yılında AKP’li ve icralık bir belediyeyi teslim alarak düze çıkardı. Bu süreçte birçok yatırım yaptı. Şimdi Finikeli vatandaşlarımızın daha iyi hizmetlere ulaşması için ilçemizin ihtiyacı olan bütçe belediyemizin elinden alınıyor. Yapılan şey alınacak gelirin CHP’li bir belediyeye gelmesini engellemektir. Bu yanlış karardan dönülmesini ve bir an önce Finike’nin hakkını almasını istiyoruz” dedi. Bu konuda bir adım atılana kadar her kapıyı aşındıracaklarını da dile getiren Başkan Uygar Çarban, “Konu ile ilgili Genel Başkanımız Özgür Özel’e, Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Gökan Zeybek’e, Antalya Milletvekillerimize, Antalya İl Başkanımız Nail Kamacı ve Yönetimine konuyu aktardık. Bu konuda bir kamuoyu oluşturarak belediyelerimizin elini güçlendirmeliyiz” diye konuştu.
Milli Emlak tarafından Finike'deki bazı arazilerin TOKİ'ye devredilerek, satışı için ihaleye çıkarılmasına CHP Finike İlçe Başkanı Uygar Çarban sert tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Finike İlçe Başkanı Uygar Çarban, Finike’deki Milli Emlak tarafından Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredilerek ihaleye çıkarılan arsalara tepki gösterdi. Finike’nin taşına, toprağına her zaman sahip çıkmaya çalıştıklarını söyleyen Çarban, yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istediklerini dile getirdi.

YAPILAN DÜPEDÜZ FİNİKE HALKININ HAKKINI YEMEKTİR

Finike’de Milli Emlak üzerinden bulunan deniz manzaralı villa arsaları TOKİ’ye devredilerek ihaleye çıkarıldı. İhalenin TOKİ üzerinden yapılmasının Finike’ye hiçbir getirisi olmadığını dile getiren CHP İlçe Başkanı Uygar Çarban, “Bu yapılan düpedüz ilçe halkının hakkını yemektir” dedi.

İhalenin Milli Emlak üzerinden yapılmasında Finike Belediyesi’ne satışın yüzde 40’ının geleceğini ancak TOKİ üzerinden yapılınca belediyenin gelir elde edemediğini ifade eden Başkan Çarban, “Bu yapılanın partimizin olduğu belediyelerin elini güçsüzleştirmek, gelirlerinden mahrum etmek için iktidar tarafından bilerek ve isteyerek yapıldığını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

BELEDİYELERİMİZİ GÜÇSÜZLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

İlçe topraklarının gelirlerinden ilçenin en ufak bir pay bile alamamasını Finikelilerin hakkının gasp edilmesi olarak değerlendiren Başkan Uygar Çarban, “AKP iktidarı artık o kadar bencilleşmiştir ki vatandaşının çıkarlarını düşüneceğine sadece partizanlık ve kendi çıkarlarını düşünmektedirler. CHP’li belediyelerimizi bu şekilde zayıflatacağını ve güçsüzleştireceğini düşünmektedirler. Finike Belediye’miz ve Başkanımız Mustafa Geyikçi, tüm bu zorluklara rağmen vatandaşlarımızın memnuniyeti için birçok çalışmaya imza attı."

"2019 yılında AKP’li ve icralık bir belediyeyi teslim alarak düze çıkardı. Bu süreçte birçok yatırım yaptı. Şimdi Finikeli vatandaşlarımızın daha iyi hizmetlere ulaşması için ilçemizin ihtiyacı olan bütçe belediyemizin elinden alınıyor. Yapılan şey alınacak gelirin CHP’li bir belediyeye gelmesini engellemektir. Bu yanlış karardan dönülmesini ve bir an önce Finike’nin hakkını almasını istiyoruz” dedi.

Bu konuda bir adım atılana kadar her kapıyı aşındıracaklarını da dile getiren Başkan Uygar Çarban, “Konu ile ilgili Genel Başkanımız Özgür Özel’e, Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Gökan Zeybek’e, Antalya Milletvekillerimize, Antalya İl Başkanımız Nail Kamacı ve Yönetimine konuyu aktardık. Bu konuda bir kamuoyu oluşturarak belediyelerimizin elini güçlendirmeliyiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.