‘Falezlerde tüm kaçaklara işlem yaptık’

YEREL 09.07.2024 - 21:52, Güncelleme: 09.07.2024 - 21:57
 

‘Falezlerde tüm kaçaklara işlem yaptık’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, gazetemizin ‘Falez katliamı’, ‘Yuh artık! Falezlere 2 katlı bina diktiler’ ve yazarımız Ebru Küçükaydın’ın ‘Falez katliamı teflon tavaya döndü’ başlıklı yazısının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

haberimizvar.net- Başkan Uysal, açıklamasında şunları kaydetti: “Kıymetli komşularım, İhalesi iptal edilen Bambus Plajı’na sahip çıkma irademiz ve kararlılığımız, belediyemiz aleyhine bir kampanyaya dönüştürülmek istenmektedir.  Falez sahil bandında bazı plajlarda gerçekleştirilen asansör, platform tipi yapılar gündeme getirilerek Bambus Plajı’nı terk etmemiz beklenmektedir. Bu yalan bilgiler üzerine kurulu kampanyayı hazırlayan çevrelerin de çok iyi bildiği üzere kıyılarda her türlü tasarruf yetkisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na aittir. Yapı ruhsatı verilmesi için Bakanlıkça kiralama, irtifak hakkı tesisi, kullanma izni veya tahsis işleminin yapılmış olması şarttır.  Bu çerçevede, Bakanlığın belediyemize ‘kaçak’ bildiriminde bulunduğu bütün yerlerle ilgili gerekli işlemler yapılmıştır, yapılmaya da devam edilmektedir. Ancak böyle bir bildirim yok ise Bakanlıkça verilen ön izin veya izinlerin özellikle falez sahil bandında ne gibi sonuçlara neden olduğunu denetlemek de İl Müdürlüğü’nün yükümlülüğüdür. Antalya halkının ve duyarlı kent çevrelerini de çok iyi bildiği bu hususu tekrar hatırlatır, kamuoyuna saygıyla duyururuz. Bu tip girişimlerle Bambus’u Antalya’ya kazandırma irademizden geri adım atacağımızı düşünenler boş bir çabanın içinde olduklarını bilmelidir.”
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, gazetemizin ‘Falez katliamı’, ‘Yuh artık! Falezlere 2 katlı bina diktiler’ ve yazarımız Ebru Küçükaydın’ın ‘Falez katliamı teflon tavaya döndü’ başlıklı yazısının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

haberimizvar.net- Başkan Uysal, açıklamasında şunları kaydetti: “Kıymetli komşularım, İhalesi iptal edilen Bambus Plajı’na sahip çıkma irademiz ve kararlılığımız, belediyemiz aleyhine bir kampanyaya dönüştürülmek istenmektedir. 

Falez sahil bandında bazı plajlarda gerçekleştirilen asansör, platform tipi yapılar gündeme getirilerek Bambus Plajı’nı terk etmemiz beklenmektedir. Bu yalan bilgiler üzerine kurulu kampanyayı hazırlayan çevrelerin de çok iyi bildiği üzere kıyılarda her türlü tasarruf yetkisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na aittir. Yapı ruhsatı verilmesi için Bakanlıkça kiralama, irtifak hakkı tesisi, kullanma izni veya tahsis işleminin yapılmış olması şarttır. 

Bu çerçevede, Bakanlığın belediyemize ‘kaçak’ bildiriminde bulunduğu bütün yerlerle ilgili gerekli işlemler yapılmıştır, yapılmaya da devam edilmektedir. Ancak böyle bir bildirim yok ise Bakanlıkça verilen ön izin veya izinlerin özellikle falez sahil bandında ne gibi sonuçlara neden olduğunu denetlemek de İl Müdürlüğü’nün yükümlülüğüdür.

Antalya halkının ve duyarlı kent çevrelerini de çok iyi bildiği bu hususu tekrar hatırlatır, kamuoyuna saygıyla duyururuz. Bu tip girişimlerle Bambus’u Antalya’ya kazandırma irademizden geri adım atacağımızı düşünenler boş bir çabanın içinde olduklarını bilmelidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.