'Finike Bizim' başladı

YEREL 23.09.2024 - 11:54, Güncelleme: 23.09.2024 - 11:54
 

'Finike Bizim' başladı

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, artan çevre kirliliği, doğaya verilen zararlar ve deniz kirliliğinin önüne geçmek ve kentlilik kültürü oluşturması amacıyla, 'Finike Bizim' kampanyası başlattıklarını söyledi.

haberimizvar.net- Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, başlattıkları ‘Finike Bizim’ kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle artan çevre kirliliği, doğaya verilen zararlar ve deniz kirliliğinin önüne geçmek için bu kampanyayı başlattıklarını ve kampanyanın bir kentlilik kültürü oluşturması istediklerini ifade eden Başkan Geyikçi, “Finike bizim gözbebeğimiz. Finike bizim evimiz. Bizler gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir Finike bırakmak ve Finike’nin örnek bir kent olması için herkesi Finike Bizim demeye davet ediyorum” dedi. İLK ADIM ÇEVRE DUYARLILIĞI ‘Finike Bizim’ kampanyasının start almasıyla birlikte ilk olarak sürdürecekleri tanıtım kampanyası ile farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Başkan Geyikçi, projenin eğitimler, etkinlikler ve bilinçlendirme çalışmalarıyla devam edeceğini söyledi. Başkan Mustafa Geyikçi, “Bundan sonraki süreçte çocuklarımıza çevre temizliği ile ilgili eğitim vereceğiz. Bilinçli bir nesil yetiştireceğiz. Ailelerimize sıfır atık ve atık ayrıştırma konusunda eğitimler vereceğiz. Ayrıca düzenleyeceğimiz etkinliklerle atık farkındalığına dikkat çekeceğiz” şeklinde konuştu. GELECEĞİMİZİ KORUMALIYIZ Karbon salınımı, çevre ve doğa kirliliği, orman yangınlarının artması, denizlerin kirlenmesi gibi olayların insandan kaynaklı olduğunu ifade eden Başkan Geyikçi, “En kıymetli şeyimiz geleceğimizdir. Biz başlattığımız bu kampanya ile daha temiz bir gelecek oluşturmak, çocuklarımıza hak ettikleri Finike’yi bırakmak istiyoruz. Bunun için her birimiz Finike’yi koruyacak, her birimiz Finike’yi sahipleneceğiz. Çevreye ve doğaya zarar verecek, ormanlarımızı yok edecek, denizlerimizi kirletecek tüm alışkanlıklarımızı artık bırakmalıyız. Bundan sonra çok daha hassas davranmalıyız” dedi. ÇÖP ATANLARA UYARI: CEZA UYGULANACAK Önümüzdeki süreçte bu konuda cezai yaptırımlar da uygulayacaklarını söyleyen Mustafa Geyikçi, “Yerlere çöp atan, izmarit atan, sahillerimizde çöplerini bırakan ve buna benzer davranışlarda bulunan vatandaşlarımıza zabıta ekiplerimiz gördükleri takdirde ceza uygulayacak. Diğer bir yandan vatandaşlarımızdan da ricam eğer bu şekilde birini görürlerse uyarsınlar ve çevremizi temiz tutmamız gerektiğini anlatsınlar. Bu bir dayanışma kampanyası olacak. Bu kampanya bizim, çünkü Finike Bizim” diyerek sözlerini tamamladı. FİNİKE BİZİM KENTİN HER ALANI OLACAK Finike Bizim kampanyasının kentte yaşayan, yaşamayan herkesin Finike’yi sahiplenmesi için başlatılan kolektif bir çalışma olduğunu da belirten Başkan Mustafa Geyikçi, “Bundan böyle Finike’nin her alanında Finike Bizim etiketlerini, afişlerini göreceğiz. Bu hareket çevre ve doğa ile başlayacak, yerel esnafımızı destekleyecek çalışmalarla sürecek, turizm gelişimi, tarım gelişimi her alana yayılacak. Finike Bizim ilçede yaşayan herkesi içine alacak” dedi.
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, artan çevre kirliliği, doğaya verilen zararlar ve deniz kirliliğinin önüne geçmek ve kentlilik kültürü oluşturması amacıyla, 'Finike Bizim' kampanyası başlattıklarını söyledi.

haberimizvar.net-  Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, başlattıkları ‘ Finike Bizim’ kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle artan çevre kirliliği, doğaya verilen zararlar ve deniz kirliliğinin önüne geçmek için bu kampanyayı başlattıklarını ve kampanyanın bir kentlilik kültürü oluşturması istediklerini ifade eden Başkan Geyikçi, “ Finike bizim gözbebeğimiz. Finike bizim evimiz. Bizler gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir Finike bırakmak ve Finike’nin örnek bir kent olması için herkesi Finike Bizim demeye davet ediyorum” dedi.

İLK ADIM ÇEVRE DUYARLILIĞI
Finike Bizim’ kampanyasının start almasıyla birlikte ilk olarak sürdürecekleri tanıtım kampanyası ile farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Başkan Geyikçi, projenin eğitimler, etkinlikler ve bilinçlendirme çalışmalarıyla devam edeceğini söyledi. Başkan Mustafa Geyikçi, “Bundan sonraki süreçte çocuklarımıza çevre temizliği ile ilgili eğitim vereceğiz. Bilinçli bir nesil yetiştireceğiz. Ailelerimize sıfır atık ve atık ayrıştırma konusunda eğitimler vereceğiz. Ayrıca düzenleyeceğimiz etkinliklerle atık farkındalığına dikkat çekeceğiz” şeklinde konuştu.

GELECEĞİMİZİ KORUMALIYIZ
Karbon salınımı, çevre ve doğa kirliliği, orman yangınlarının artması, denizlerin kirlenmesi gibi olayların insandan kaynaklı olduğunu ifade eden Başkan Geyikçi, “En kıymetli şeyimiz geleceğimizdir. Biz başlattığımız bu kampanya ile daha temiz bir gelecek oluşturmak, çocuklarımıza hak ettikleri Finike’yi bırakmak istiyoruz. Bunun için her birimiz Finike’yi koruyacak, her birimiz Finike’yi sahipleneceğiz. Çevreye ve doğaya zarar verecek, ormanlarımızı yok edecek, denizlerimizi kirletecek tüm alışkanlıklarımızı artık bırakmalıyız. Bundan sonra çok daha hassas davranmalıyız” dedi.

ÇÖP ATANLARA UYARI: CEZA UYGULANACAK
Önümüzdeki süreçte bu konuda cezai yaptırımlar da uygulayacaklarını söyleyen Mustafa Geyikçi, “Yerlere çöp atan, izmarit atan, sahillerimizde çöplerini bırakan ve buna benzer davranışlarda bulunan vatandaşlarımıza zabıta ekiplerimiz gördükleri takdirde ceza uygulayacak. Diğer bir yandan vatandaşlarımızdan da ricam eğer bu şekilde birini görürlerse uyarsınlar ve çevremizi temiz tutmamız gerektiğini anlatsınlar. Bu bir dayanışma kampanyası olacak. Bu kampanya bizim, çünkü Finike Bizim” diyerek sözlerini tamamladı.

FİNİKE BİZİM KENTİN HER ALANI OLACAK
Finike Bizim kampanyasının kentte yaşayan, yaşamayan herkesin Finike’yi sahiplenmesi için başlatılan kolektif bir çalışma olduğunu da belirten Başkan Mustafa Geyikçi, “Bundan böyle Finike’nin her alanında Finike Bizim etiketlerini, afişlerini göreceğiz. Bu hareket çevre ve doğa ile başlayacak, yerel esnafımızı destekleyecek çalışmalarla sürecek, turizm gelişimi, tarım gelişimi her alana yayılacak. Finike Bizim ilçede yaşayan herkesi içine alacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.