aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat

Alanya ve Manavgat'a il müjdesi

YEREL 12.10.2024 - 15:20, Güncelleme: 12.10.2024 - 15:20
 

Alanya ve Manavgat'a il müjdesi

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin açıklaması ile gündeme gelen 100 il ve 1000 ilçe açıklaması heyecan yarattı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre il olmaya uygun 19 ilçe listesinde Alanya ve Manavgat yer alıyor.

haberimizvar.net- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklama ile Türkiye'nin daha güçlü bir yapıya sahip olması için Türkiye'nin 100 il ve 1000 ilçeden oluşması gerektiğini söylemişti.31 Mart Yerel Seçimleri öncesi rafa kaldırılan tartışmalar yeniden gündeme geldi. TÜİK istatistiklerine göre hazırlanan tabloda il yapılmaya uygun 19 ilçenin listesi oluşturuldu. 17 Ağustos 1999 tarihli Gölcük depreminin ardından daha fazla yardımlardan faydalanabilmesi için Bolu'dan ayrılan ve il yapılan Düzce ile birlikte Türkiye'deki ilk sayısı 81'e yükseltilmişti. 25 yıla yakın sürede zaman zaman yeni il yapılması planlanan ilçeler gündem olsa da, konuya ilişkin en somut açıklamalardan biri geçtiğimiz yıl MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi.  Bahçeli, yaptığı açıklamada "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" ifadelerini kullanmıştı.  Seçimlerin ardından geçen süreçte yeniden gündeme gelmeye başlayan il yapılması beklenen ilçeler konusu, TÜİK verileri dikkate alınarak liste haline getirildi.  İL YAPILMASI BEKLENEN İLÇELER  İlçelerin il yapılmasında farklı kriterler bulunuyor. En belirleyici faktörlerin başında nufüs yoğunluğu geliyor. TÜİK'in Türkiye'deki 81 il ve 922 ilçe için yayımladığı en güncel rapordan yola çıkan uzmanlar il potansiyeli bulunan ilçeleri şöyle sıralıyor: Nazilli (Aydın), Bodrum (Muğla), Tarsus (Mersin), İnegöl (Bursa), Silopi (Şırnak), Bandırma (Balıkesir), Ceyhan (Adana), Polatlı (Ankara), Yüksekova (Hakkari), Ereğli (Zonguldak), Alanya (Antalya), Çorlu (Tekirdağ), Lüleburgaz (Kırklareli), Kapaklı (Tekirdağ), Manavgat (Antalya), Kahta (Adıyaman), Doğubayazıt (Ağrı), Fatsa (Ordu), Ödemiş (İzmir) (Cumhuriyet)
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin açıklaması ile gündeme gelen 100 il ve 1000 ilçe açıklaması heyecan yarattı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre il olmaya uygun 19 ilçe listesinde Alanya ve Manavgat yer alıyor.

haberimizvar.net- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklama ile Türkiye'nin daha güçlü bir yapıya sahip olması için Türkiye'nin 100 il ve 1000 ilçeden oluşması gerektiğini söylemişti.31 Mart Yerel Seçimleri öncesi rafa kaldırılan tartışmalar yeniden gündeme geldi. TÜİK istatistiklerine göre hazırlanan tabloda il yapılmaya uygun 19 ilçenin listesi oluşturuldu.

17 Ağustos 1999 tarihli Gölcük depreminin ardından daha fazla yardımlardan faydalanabilmesi için Bolu'dan ayrılan ve il yapılan Düzce ile birlikte Türkiye'deki ilk sayısı 81'e yükseltilmişti. 25 yıla yakın sürede zaman zaman yeni il yapılması planlanan ilçeler gündem olsa da, konuya ilişkin en somut açıklamalardan biri geçtiğimiz yıl MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. 

Bahçeli, yaptığı açıklamada "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekk il idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" ifadelerini kullanmıştı. 

Seçimlerin ardından geçen süreçte yeniden gündeme gelmeye başlayan il yapılması beklenen ilçeler konusu, TÜİK verileri dikkate alınarak liste haline getirildi. 

İL YAPILMASI BEKLENEN İLÇELER 
İlçelerin il yapılmasında farklı kriterler bulunuyor. En belirleyici faktörlerin başında nufüs yoğunluğu geliyor. TÜİK'in Türkiye'deki 81 il ve 922 ilçe için yayımladığı en güncel rapordan yola çıkan uzmanlar il potansiyeli bulunan ilçeleri şöyle sıralıyor:

Nazilli (Aydın), Bodrum (Muğla), Tarsus (Mersin), İnegöl (Bursa), Silopi (Şırnak), Bandırma (Balıkesir), Ceyhan (Adana), Polatlı (Ankara), Yüksekova (Hakkari), Ereğli (Zonguldak),  Alanya (Antalya), Çorlu (Tekirdağ), Lüleburgaz (Kırklareli), Kapaklı (Tekirdağ),  Manavgat (Antalya), Kahta (Adıyaman), Doğubayazıt (Ağrı), Fatsa (Ordu), Ödemiş (İzmir)

(Cumhuriyet)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.