aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat

Kazakistan'da Türk dokuma sanatı hayranlıkla izlendi

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.11.2024 - 15:32, Güncelleme: 16.11.2024 - 15:32
 

Kazakistan'da Türk dokuma sanatı hayranlıkla izlendi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Kazakistan'da geleneksel Türk dokuma sanatının eserlerini hem sergiledi, hem tezgah üzerinde uygulama yaparak öğretti. Dokuma sanatı, hayranlıkla incelendi.

haberimizvar.net- GSF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Kazakistan Ulusal Sanat Üniversitesi'nde gerçekleşen 'Intercıty Şehirlerarası 100+1' adlı karma sergiye davet edildi. Zaimoğlu, Kültürel mirasın korunması ve geleceğe aktarılması amaçlı etkinlikte geleneksel Türk dokuma sanatından sanat şaheseri örnekleri sergiledi. UYGULAMALI DOKUMA ÇALIŞMASI Eserler hayranlıkla incelenirken Türk dokuma sanatının köklü geleneklerini Kazakistanlı genç sanatçılara aktarmayı hedefleyen Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, bir yandan bilgilendirme yaptı, kurduğu dokuma tezgahında canlı performans sergiledi, geleneksel kumaş dokuma, 'cicim', 'alaşa' ve 'düz dokuma' tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi. Birçok akademisyen ve güzel sanatlar fakültesi öğrencileri de tezgah başına geçti. GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK Avrasya Tasarımcılar Birliği'ne de katılan Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Kazakistan'a ilk adım attığı günden bu yana geçen 24 yıl içinde yüzlerce dost edindiğini ve sayısız öğrenci yetiştirdiğini de belirtti. Sürecin kendisi için kıymetli olduğuna vurgu yapan Zaimoğlu, “Şimdi bu mirası sürdürme sırası onlarda, gurur duyma sırası ise bizlerde. Kazakistan'da gerçekleştirdiğimiz kültürel etkinlikler Türk dokuma sanatının korunması ve uluslararası alanda tanıtılması adına önemli adımlar oldu. Ayrıca, Kazakistan'daki geleneksel sanatların yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması adına atılan bu adımlar, Türk dünyasında ortak bir sanat dili oluşturma yolunda da önemli bir katkı sağlamaktadır" dedi. EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, serginin hayata geçirilmesinde emeği geçen sergi küratörü Prof. Ruhi Konak'a, Perizat Sotibay Kızı Serikbayeva'ya, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sibel Paşoğlu'na, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden' e Kazakistan Ulusal Sanat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raushan Nurtaza'ya da teşekkür etti.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Kazakistan'da geleneksel Türk dokuma sanatının eserlerini hem sergiledi, hem tezgah üzerinde uygulama yaparak öğretti. Dokuma sanatı, hayranlıkla incelendi.

haberimizvar.net- GSF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Kazakistan Ulusal Sanat Üniversitesi'nde gerçekleşen 'Intercıty Şehirlerarası 100+1' adlı karma sergiye davet edildi. Zaimoğlu, Kültürel mirasın korunması ve geleceğe aktarılması amaçlı etkinlikte geleneksel Türk dokuma sanatından sanat şaheseri örnekleri sergiledi.

UYGULAMALI DOKUMA ÇALIŞMASI

Eserler hayranlıkla incelenirken Türk dokuma sanatının köklü geleneklerini Kazakistanlı genç sanatçılara aktarmayı hedefleyen Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, bir yandan bilgilendirme yaptı, kurduğu dokuma tezgahında canlı performans sergiledi, geleneksel kumaş dokuma, 'cicim', 'alaşa' ve 'düz dokuma' tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi. Birçok akademisyen ve güzel sanatlar fakültesi öğrencileri de tezgah başına geçti.

GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Avrasya Tasarımcılar Birliği'ne de katılan Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Kazakistan'a ilk adım attığı günden bu yana geçen 24 yıl içinde yüzlerce dost edindiğini ve sayısız öğrenci yetiştirdiğini de belirtti. Sürecin kendisi için kıymetli olduğuna vurgu yapan Zaimoğlu, “Şimdi bu mirası sürdürme sırası onlarda, gurur duyma sırası ise bizlerde. Kazakistan'da gerçekleştirdiğimiz kültürel etkinlikler Türk dokuma sanatının korunması ve uluslararası alanda tanıtılması adına önemli adımlar oldu. Ayrıca, Kazakistan'daki geleneksel sanatların yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması adına atılan bu adımlar, Türk dünyasında ortak bir sanat dili oluşturma yolunda da önemli bir katkı sağlamaktadır" dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, serginin hayata geçirilmesinde emeği geçen sergi küratörü Prof. Ruhi Konak'a, Perizat Sotibay Kızı Serikbayeva'ya, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sibel Paşoğlu'na, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden' e Kazakistan Ulusal Sanat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raushan Nurtaza'ya da teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.