Dev havayolu şirketi iflas etti

EKONOMİ 24.07.2024 - 14:27, Güncelleme: 24.07.2024 - 14:40
 

Dev havayolu şirketi iflas etti

Türk havacılık sektörünün önemli aktörlerinden olan Atlasglobal'in yaşadığı bir dizi talihsiz olay ve ekonomik zorluklara baş edemeyerek iflas ettiği bildiriliyor. Yargıtay'dan çıkan onama kararı ile Atlasglobal'in iflası resmileşti.

haberimizvar.net- Türkiye'nin köklü havayolu şirketlerinden olan Atlasglobal (Atlasjet) resmen iflas etti. Türk havacılık sektöründe önemli bir yere sahip olan Atlasjet'in bir süreden beri bir dizi talihsiz olay ve ekonomik zorlukla mücadele ettikten sonra resmen iflas ettiği belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, Haziran 2021'de iflas eden şirketle ilgili Yargıtay'dan beklenen onama kararı çıktı. Atlasjet'in iflas serüveni Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 17 Haziran 2021'de Atlasglobal'in iflasına karar vermiş ve dava İstinaf Mahkemesi'ne taşınmıştı. İflasa ilişkin dosyaları inceleyen İstinaf Mahkemesi, Türk Ticaret Kanunu'nun 376/3. maddesi gereğince şirket yönetim kurulunca şirket iflasının istenmesi yönünde bir karar bulunması gerektiğini ancak dosya kapsamında ve UYAP'ta böyle bir karara rastlanması gerekçesiyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2020/135 esas, 2021/528 karar, 17/06/2021 tarihli kararının kaldırılmasına hükmetmişti. İstinaf Mahkemesi tarafından verilen hükümle dosyanın karara uygun şekilde yargılama yapılması ve yeniden bir karar verilmek üzere tekrardan ticaret mahkemesine iadesi sağlanmıştı. Adli sürecin tamamlanmasının ardından Yargıtay şirketle ilgili iflası resmen onadı.
Türk havacılık sektörünün önemli aktörlerinden olan Atlasglobal'in yaşadığı bir dizi talihsiz olay ve ekonomik zorluklara baş edemeyerek iflas ettiği bildiriliyor. Yargıtay'dan çıkan onama kararı ile Atlasglobal'in iflası resmileşti.

haberimizvar.net- Türkiye'nin köklü havayolu şirketlerinden olan Atlasglobal (Atlasjet) resmen iflas etti. Türk havacılık sektöründe önemli bir yere sahip olan Atlasjet'in bir süreden beri bir dizi talihsiz olay ve ekonomik zorlukla mücadele ettikten sonra resmen iflas ettiği belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, Haziran 2021'de iflas eden şirketle ilgili Yargıtay'dan beklenen onama kararı çıktı.

Atlasjet'in iflas serüveni Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 17 Haziran 2021'de Atlasglobal'in iflasına karar vermiş ve dava İstinaf Mahkemesi'ne taşınmıştı.

İflasa ilişkin dosyaları inceleyen İstinaf Mahkemesi, Türk Ticaret Kanunu'nun 376/3. maddesi gereğince şirket yönetim kurulunca şirket iflasının istenmesi yönünde bir karar bulunması gerektiğini ancak dosya kapsamında ve UYAP'ta böyle bir karara rastlanması gerekçesiyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2020/135 esas, 2021/528 karar, 17/06/2021 tarihli kararının kaldırılmasına hükmetmişti.

İstinaf Mahkemesi tarafından verilen hükümle dosyanın karara uygun şekilde yargılama yapılması ve yeniden bir karar verilmek üzere tekrardan ticaret mahkemesine iadesi sağlanmıştı. Adli sürecin tamamlanmasının ardından Yargıtay şirketle ilgili iflası resmen onadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.