Sokaklar, hayvanlar ve medeniyet

GÜNDEM 16.07.2024 - 14:55, Güncelleme: 16.07.2024 - 14:55
 

Sokaklar, hayvanlar ve medeniyet

Köpekler, kediler, deliler, yaşlılar, çocuklar ve tüm canlılar Türk sokağının eşit paydaşlarıdır. Bu paydaşlardan biri ahengi bozarsa terbiye edilir, ıslah edilir, cezalandırılır, tedavi edilir ama yok edilmez.

Bu Türk sokağının paydaşlarından iktidarı temsil edenler hep kuşlar için evler yapan bir medeniyeti referans gösterirler. Referans aldıklarını iddia ettikleri medeniyete yöneltilen en küçük eleştiriye bile tahammülleri yoktur. İşte şimdi referanslarıyla imtihan edilme zamanı. Ve fakat imtihandan pek iyi not alacak gibi durmuyorlar çünkü bize hayvanlar için cennet bir medeniyeti referans gösterenler sokak hayvanlarının itlaf edilmesini öngören yasa teklifinin meclise sundular.  Elbet bir sokak hayvanları özellikle de sokak köpekleri sorunu var. Bunu görmezden gelemeyiz. Bu sorunu mutlaka çözmemiz gerekir ama ilk akla gelen çözüm neden öldürmek olsun ki? Çağdaş dünyada bu işler nasıl çözülmüş bir bakmak gerekmez mi? Sokaklarımız köpeksiz ve kedisiz kalınca daha mı temiz olacak, uyuşturucu satan torbacılar artık olmayacak mı, sokak ortasında karısını öldüren katiller başka ülkelere göç mü edecek? Trafik magandaları birden medeni birer insan mı olacak? Tabi ki cevabımız hayır.      Türk sokağının paydaşları arasında belki de en zararsızı hayvanlar ama onların dili yok bize kendilerini anlatamıyorlar. Açlıklarını, susuzluklarını, terk edilmenin acısını dile getiremiyorlar. Ve biz şimdi bütün bunların üzerine bir de gözlerinin içine baka baka, uyutma adı altında onları öldüreceğiz. Bunu yaparken de, kuşlar için evler yapan atalarımız, cümlesini tekrar ederek siyaset yapacağız.    Evet, bir sorun var ve bu sorun çözülmeli. Belediyeler ve merkezi hükümet el ele vermeli. Kısırlaştırma ve aşılama faaliyeti yoğunlaşmalı, böylelikle plansız üremenin önüne geçilmeli. Bu konularda var olan yasaların uygulanması çok sıkı denetlenmeli. Özellikle ev hayvanını terk edenlere ciddi hapis cezaları getirilmelidir. Bütün bunlara evet ama katletmeye, yok etmeye hayır.    Eyyy veteriner arkadaşlar! Size fakültelerde öldürün diye değil yaşatın diye eğitim veriliyor. Eğer bu yasa değişikliği gerçekleşirse Türk sokağının paydaşlarından birini yok etme suçuna ortak olmayın.        Eyyy iktidarı destekleyen sevgili yurttaşlar! Madem hayvanlar için bile cennet olan bir medeniyetin mirasçısı olmakla övünüyorsunuz  bugünkü medeniyetimizin onlar için bir cehennem olmasına razı olmayın. Siz de sesinizi yükseltirseniz bu katliamı yapamazlar. Eğer bu yasa karşısında susarsanız çocuklarınıza Hz Peygamberin namaz kılarken kediye gösterdiği merhameti ve şefkati nasıl anlatacaksınız?
Köpekler, kediler, deliler, yaşlılar, çocuklar ve tüm canlılar Türk sokağının eşit paydaşlarıdır. Bu paydaşlardan biri ahengi bozarsa terbiye edilir, ıslah edilir, cezalandırılır, tedavi edilir ama yok edilmez.
Bu Türk sokağının paydaşlarından iktidarı temsil edenler hep kuşlar için evler yapan bir medeniyeti referans gösterirler. Referans aldıklarını iddia ettikleri medeniyete yöneltilen en küçük eleştiriye bile tahammülleri yoktur. İşte şimdi referanslarıyla imtihan edilme zamanı. Ve fakat imtihandan pek iyi not alacak gibi durmuyorlar çünkü bize hayvanlar için cennet bir medeniyeti referans gösterenler sokak hayvanlarının itlaf edilmesini öngören yasa teklifinin meclise sundular. 
Elbet bir sokak hayvanları özellikle de sokak köpekleri sorunu var. Bunu görmezden gelemeyiz. Bu sorunu mutlaka çözmemiz gerekir ama ilk akla gelen çözüm neden öldürmek olsun ki? Çağdaş dünyada bu işler nasıl çözülmüş bir bakmak gerekmez mi? Sokaklarımız köpeksiz ve kedisiz kalınca daha mı temiz olacak, uyuşturucu satan torbacılar artık olmayacak mı, sokak ortasında karısını öldüren katiller başka ülkelere göç mü edecek? Trafik magandaları birden medeni birer insan mı olacak? Tabi ki cevabımız hayır.
 
 
 Türk sokağının paydaşları arasında belki de en zararsızı hayvanlar ama onların dili yok bize kendilerini anlatamıyorlar. Açlıklarını, susuzluklarını, terk edilmenin acısını dile getiremiyorlar. Ve biz şimdi bütün bunların üzerine bir de gözlerinin içine baka baka, uyutma adı altında onları öldüreceğiz. Bunu yaparken de, kuşlar için evler yapan atalarımız, cümlesini tekrar ederek siyaset yapacağız. 
 
Evet, bir sorun var ve bu sorun çözülmeli. Belediyeler ve merkezi hükümet el ele vermeli. Kısırlaştırma ve aşılama faaliyeti yoğunlaşmalı, böylelikle plansız üremenin önüne geçilmeli. Bu konularda var olan yasaların uygulanması çok sıkı denetlenmeli. Özellikle ev hayvanını terk edenlere ciddi hapis cezaları getirilmelidir. Bütün bunlara evet ama katletmeye, yok etmeye hayır. 
 
Eyyy veteriner arkadaşlar! Size fakültelerde öldürün diye değil yaşatın diye eğitim veriliyor. Eğer bu yasa değişikliği gerçekleşirse Türk sokağının paydaşlarından birini yok etme suçuna ortak olmayın. 
     
Eyyy iktidarı destekleyen sevgili yurttaşlar! Madem hayvanlar için bile cennet olan bir medeniyetin mirasçısı olmakla övünüyorsunuz  bugünkü medeniyetimizin onlar için bir cehennem olmasına razı olmayın. Siz de sesinizi yükseltirseniz bu katliamı yapamazlar. Eğer bu yasa karşısında susarsanız çocuklarınıza Hz Peygamberin namaz kılarken kediye gösterdiği merhameti ve şefkati nasıl anlatacaksınız?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.